foto: Evija Trifanova/LETA
Opozicionāru mēra kandidāts Jelgavā Kurlovičs lielas izmaiņas domē neparedz
Kurlovičs atteicās prognozēt, cik deputāta vietu varētu ieņemt LRA pēc vēlēšanām, taču minēja, ka politiskais spēks cer vismaz uz esošo pārstāvniecību - diviem deputātiem.
Politika
2017. gada 3. jūnijs, 18:33

Opozicionāru mēra kandidāts Jelgavā Kurlovičs lielas izmaiņas domē neparedz

LETA

Visdrīzāk, situācija Jelgavas domē pēc šodienas vēlēšanām nemainīsies, pauda Latvijas Reģionu apvienības (LRA) saraksta līderis Jelgavā Gunārs Kurlovičs.

"Liela daļa cilvēku strādā ārpus Jelgavas, pilsētas ir tikai guļamvagons, un būtībā šos cilvēkus pilsētā notiekošais neinteresē. Atpūtas vietas ir, ar to arī pietiek. Tāpat ļoti liela daļa domā, ka arī pēc vēlēšanām nekas nemainīsies," jelgavnieku kūtrumu, dodoties pie vēlēšanu urnām, komentēja mēra kandidāts.

Kurlovičs atteicās prognozēt, cik deputāta vietu varētu ieņemt LRA pēc vēlēšanām, taču minēja, ka politiskais spēks cer vismaz uz esošo pārstāvniecību - diviem deputātiem. "Nevar īsā laikā mainīt to domāšanu, ko ieprogrammē domes kontrolētie mediji. Būtiskas izmaiņas negaidu," komentēja kandidāts.

Viņš apgalvo, ka politiskā spēka deputāti Jelgavas domē ir opozīcijā, jo neatbalsta "tos eksperimentus, kas notiek ar rūpniecību".

"Jo mazāk pašvaldība iejaucas uzņēmējdarbībā, jo labāk. Jā, ir jāpalīdz, ar infrastruktūru, ar atlaidēm nekustamā īpašuma nodoklim. Bet pašvaldībai nav jānodarbojas ar uzņēmējdarbību, ko parāda neveiksmīgais "AMO Plant", vagonu rūpnīcas projekts. Arī hipotētiskais loģistikas centrs ir apšaubāms," pārliecināts Kurlovičs.

Deputāta kandidāts priekšvēlēšanu laikā esot salīdzinājis lielo pilsētu rādītājus un secinājis, ka, piemēram, Valmiera ir attīstījusi savu ekonomiku un problēmas, kas pašlaik ir Valmierā, ir attīstības problēmas. "Valmierā trūkst dzīvokļu, tie ir tikpat dārgi kā Rīgā. Bet Jelgavā mēs par attīstību runāt nevaram, jo darbspējīgo skaits gadu gaitā ievērojami mainījies nav, bet darba vietu skaits sarūk," secināja Kurlovičs.

Jau vēstīts, ka starp Latvijas lielākajām pilsētām šodien pašvaldību vēlēšanās līdz pēcpusdienai visaktīvākie balsotāji bijuši Rīgā, turpretī mazākā aktivitāte joprojām saglabājusies Jelgavā, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotie dati.

Komisijas dati rāda, ka Rīgā līdz plkst.16 nobalsojuši 30,71% vēlētāju, Liepājā - 30,08%, Ventspilī - 29,02%, Daugavpilī - 28,63%, Rēzeknē - 28,45%,Valmierā - 28,12%, Jūrmalā - 28%, Jēkabpilī - 27,97%, bet Jelgavā - 24,57%.