foto: Zane Bitere/LETA
Policija uzsākusi jau trešo kriminālprocesu par iespējamo balsu pirkšanu
Par notikušo sākts kriminālprocess, kurš pēc piekritības nodots Drošības policijai.
112
2017. gada 3. jūnijs, 17:32

Policija uzsākusi jau trešo kriminālprocesu par iespējamo balsu pirkšanu

Kasjauns.lv

Valsts policija (VP) sākusi kriminālprocesu par iespējamo balsu pirkšanu, taču netiek atklāts, kurā reģionā tas noticis.

VP amatpersonas ir reaģējušas uz informāciju, ka viens no deputātu kandidātiem, iespējams, veicis balsu uzpirkšanu. Par notikušo sākts kriminālprocess, kurš pēc piekritības nodots Drošības policijai (DP), pastāstīja Valsts policijas preses pārstāve Ilze Jurēvica.

VP šodien reģistrējusi 22 notikumus, kas saistīti ar iespējamiem vēlēšanu pārkāpumiem un lielākā daļa bijusi saistīta ar laikus nenovāktu partiju aģitāciju. Astoņi notikumi reģistrēti Rīgas reģionā, bet pieci Vidzemes reģionā.

Vakar un šodien DP no dažādiem Latvijas reģioniem saņēmusi signālus par iespējamo vēlētāju balsu pirkšanu. Signāli saņemti no dažādiem reģioniem saistībā ar dažādām partijām.

DP vakar paziņoja, ka sākusi divus kriminālprocesus par apzinātu kavēšanu personai brīvi realizēt tiesības vēlēt deputātus. Ņemot vērā, ka izmeklēšana aktīvi turpinās DP neatklāj vai kriminālprocesi sākti par faktu vai pret kādu personu. Kriminālprocesi sākti pēc Krimināllikuma panta par apzinātu kavēšanu personai brīvi realizēt tiesības vēlēt deputātus - pazīmēm.

DP atgādina, ka pirms vēlēšanām un vēlēšanu dienā dienests strādā pastiprinātā režīmā. DP aicina Latvijas iedzīvotājus informēt DP par gadījumiem, kad personai ir solīts samaksāt, piesolīti citi materiāli un nemateriāli labumi par viņas balsi vai citā veidā ietekmēta brīva izvēle.