Iespējams, vardarbība notikusi arī internātskolā Adamovā
2017. gada 11. maijs, 09:13

Iespējams, vardarbība notikusi arī internātskolā Adamovā

Kasjauns.lv

Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija, izmeklējot kādu it kā piekaušanu Adamovas speciālajā internātskolā, secinājusi, ka pati piekaušana nav notikusi, taču skolotāja, iespējams, uzkāpusi zēnam uz kājām, šodien ziņo sabiedriskais medijs Lsm.lv.

Pētījuma "Sistēmas bērni" ietvaros, ko veic LTV sadarbībā ar Latvijas Radio un portālu Lsm.lv, klajā nāca fotogrāfijas ar zilumiem klātu kāda zēna ķermeni. Zēns mācās Adamovas speciālajā internātskolā, un viņš psiholoģei atklājis, ka ticis piekauts - to izdarījusi audzinātāja, vēsta Lsm.lv.

Biedrība "Bērni bērniem" ar iesniegumu vērsās atbildīgajās instancēs, kas arī veica pārbaudi par ziņoto gadījumu. Tas šobrīd tiek izmeklēts.

Minētais zēns Adamovas internātskolā ieradies pavasara brīvlaikā, un biedrības psiholoģei ļāvis nofotografēt savu ķermeni. Puika teicis, ka audzinātāja viņu piekāvusi ar augstpapēžu kurpēm. Zēns arī pastāstījis, ka gatavs bēgt, ja viņam liks atgriezties minētajā internātpamatskolā.

Tikmēr skolas direktors Jānis Puriņš sarunā ar Latvijas Radio pagājušajā nedēļā paudis, ka "mūsu skolotājas ar augstpapēžu kurpēm nestaigā". Direktors skaidro, ka pašreiz notiek apstākļu izmeklēšana, un viņš pieļauj, ka zēna zilumi varētu būt radušies no skraidīšanas un konfliktēšanas ar vienaudžiem. Pārbaudes ietvaros noskaidrots, ka 2017.gada 9.martā konfliktsituācija starp audzēkni un skolotāju gan bijusi, taču sišana nav pierādījusies. 

Tikmēr bijušie Adamovas skolas audzēkņi šo vietu saucot par "ACC", proti, Adamovas Centrālo cietumu, raksta portāls Lsm.lv.