foto: LETA
Kandidē, bet bez cerībām - eksprezidents Bērziņš par iespējām ZZS Rīgā tikt pie varas
Eksprezidents Bērziņš nelolojot lielas cerības par ZZS panākumiem Rīgas domes vēlēšanās.
Politika
2017. gada 9. maijs, 07:57

Kandidē, bet bez cerībām - eksprezidents Bērziņš par iespējām ZZS Rīgā tikt pie varas

LETA

Eksprezidents Andris Bērziņš nelolo lielas cerības par Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) panākumiem Rīgas domes vēlēšanās.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Intervijā laikrakstam "Neatkarīgā Rīta Avīze" Bērziņš, kurš pats no ZZS saraksta kandidēs uz Rīgas domi, prognozē, ka domē iekļūs partijas "Saskaņa" un "Gods kalpot Rīgai" (GKR) apvienotais saraksts, nacionālā apvienība "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK, ZZS, kā arī apvienotais Latvijas Reģionu apvienības un partijas "Latvijas attīstībai" saraksts.

Vaicāts, vai pēdējie trīs varētu savākt 51 balsi Rīgas domē, eksprezidents atbild, ka nevar, turklāt nevienam neesot tādas domas. "Tas vienkārši ir objektīvi. Nav ko lolot liekas cerības," viņš pauž.

Lūgts pastāstīt, kāpēc piekrita balotēties uz Rīgas domi, Bērziņš saka, ka viņam piezvanījis ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis, aicinot pievienoties jaunajai ZZS Rīgas domes komandai, lai stiprinātu politiskā spēka lomu Rīgā.

"Zaļo un zemnieku savienība ir atbalstījusi mani gan kā Saeimas deputātu, gan kā Valsts prezidentu. Sapratu, ka jānāk palīgā zaļzemniekiem, jo Rīgas atslēgas nedrīkst atkal atdot "Saskaņai"," saka Bērziņš, piebilstot, ka nevarēja un negribēja Brigmanim atteikt.

Viņš arī saka, ka ZZS ir vadošā partija, un Rīga nevar palikt bez lielas un nacionālas partijas atbalsta. "Es piekritu stiprināt Zemnieku savienības lomu Rīgā, lai Rīgas varu sasaistītu ar Latvijas valsts pārvaldi. Tas ir ļoti būtisks nākotnes jautājums," klāsta Bērziņš.