foto: LETA
Prezidents: jābeidz piešķirt nepilsoņu statusu Latvijā dzimušajiem bērniem
Valsts prezidents Raimonds Vējonis.
Politika
2017. gada 6. maijs, 14:14

Prezidents: jābeidz piešķirt nepilsoņu statusu Latvijā dzimušajiem bērniem

Kasjauns.lv/LETA

Ir laiks beigt piešķirt nepilsoņu statusu Latvijā dzimušajiem bērniem – šādu pārliecību Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa pauda uzrunā Daugavpilī konferencē "Ceļā uz Latvijas valsti. Latgales simtgades kongress. Tautu forums Daugavpilī", vēstī lsm.lv.

Latgalē dzīvo cilvēki, kuri ir spējīgi paveikt lielas lietas, šodien konferencē "Ceļā uz Latvijas valsti. Latgales simtgades kongress. Tautu forums Daugavpilī" sacīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis, raksta LETA.

Vējonis aicināja tos Latvijas iedzīvotājus, kuri vēl nav Latvijas pilsoņi, apsvērt pilsonības iegūšanu: “Jo īpaši svarīgi, lai vecāki reģistrētu savus dzimušos bērnus Latvijas pilsonībā. To izdarīt ir ļoti vienkārši.”

Tāpat Vējonis uzrunā Daugavpilī uzsvēra iedzīvotāju dažādību, kas ir Latvijas spēks un bagātība: “Ļoti svarīgi, lai ikviens Latvijas iedzīvotājs justos tai piederīgs neatkarīgi no savas tautības vai reliģiskās pārliecības.”

Viņš uzsvēra, ka savas tautiskās piederības apzināšanās, vēlme pēc dzimtās valodas un kultūras saglabāšanas ir tās saknes, kas veido cilvēka identitāti, ietekmē viņa attieksmi pret līdzcilvēkiem un nosaka viņa likteni. Šīs saknes ļauj cilvēkam iesakņoties dzimtajā zemē un iedvesmo paveikt šķietami neiespējamo apstākļos.

"Un Latgalē tiešām dzīvo cilvēki, kuri ir spējīgi paveikt lielas lietas," pārliecināts prezidents.

Viņš atgādināja, ka Latgales tēma šajās dienās ir ļoti aktuāla. Prezidents uzsvēra, ka 1270.gadā Jersikas latgaļu priesteris Latviešu Jurģis pārtulkoja Evaņģēliju senkrievu valodā, un šis Evaņģēlijs tālāk tiek saukts par Jersikas jeb Latvieša Evaņģēliju.
"Manuprāt, arī te Latgale nospēlējusi ļoti būtisku lomu, dodot Latvijai vārdu "latvietis". Latgale nav tikai sarkanbaltsarkanā karoga dzimtene, bet arī vārda "latvietis" dzimtene," skaidroja valsts pirmā amatpersona.