foto: LETA
Nacionālais kino centrs vēršas pie producentiem
Kultūra
2017. gada 16. aprīlis, 23:42

Nacionālais kino centrs vēršas pie producentiem

LETA

Nacionālais kino centrs (NKC) līdz 3.maijam aicina pieteikties platformai "Venice Gap - Financing Market", kas sniedz atbalstu Eiropas un starptautiskiem producentiem, kas meklē finansējumu projektiem.

Piesakoties platformai, producentiem ir iespēja iegūt finansējumu spēlfilmu, dokumentālo filmu, TV un interneta seriālu, kā arī virtuālās realitātes projektu veidošanai. Platforma darbojas kā tirgus sistēma, kurā norisinās tikšanās starp producentiem un iespējamajiem finansētājiem.

Saskaņā ar projekta ziņojumu, pagājušajā gada platformas laikā finansētāji tikās ar kopskaitā 40 pieteiktajiem jaunajiem projektiem.

Šogad "Venice Gap - Financing Market" norisināsies no 1.septembra līdz 3.septembrim. Pasākuma laikā tiks prezentēti 47 Eiropas un starptautiskie projekti, tai skaitā 15 līdz 18 pilnmetrāžas spēlfilmas un animācijas filmas bez žanru ierobežojumiem, septiņas līdz desmit dokumentālās filmas, četri līdz pieci TV seriāli, trīs interneta seriāli, kā arī septiņi līdz astoņi virtuālās realitātes projekti no visas pasaules.