
Sabiedrība
2009. gada 14. janvārī, 11:41
Ko ēst vakariņās
Ceptas austersēnes, pārkaisītas ar saberztiem pipariem, ir delikatese, bet kopā ar erukas salātiem – īsts gardums. Tie, kam eruka nav pa prātam, var izmantot citus zaļumus, piemēram, pētersīļus vai rūgtenos ozollapu salātus.
4 personām
Gatavošanas laiks – 20 minūtes
400 g austersēņu
20 g sviesta
40 g jauno sīpoliņu
svaigi malti melnie pipari
50 g erukas
100 g mazo ķirštomātiņu
20 g lociņu vai plānās ripiņās sagrieztu sīpolu
1/2 ēdk. balzametiķa
1 ēdk. olīveļļas
1 ēdk. auksta ūdens
1/2 tējk. cukura
1 ķiploka daiviņa
1. Cep sēnes. Notīri austersēnes, sagriez palielās strēmelēs vai gabaliņos, liec sakarsētā sviestā un cep 4-5 minūtes. Pievieno plāni sagrieztus jaunos sīpoliņus un turpini cept vēl pāris minūšu. Tad pārkaisi sāli un svaigi samaltus piparus.
2. Sagatavo zaļumus. Eruku noskalo un rūpīgi nosusini. Tomātiņus pārgriez uz pusēm vai sagriez šķēlītēs. Lociņus sakapā. Visu liec bļodā.
3. Pagatavo mērci.
Etiķi sakul ar eļļu un ūdeni, pievieno sāli, cukuru, caur spiedi izspiestu ķiploku un, ja vēlies, rupji saberztus piparus. Pārlej salātiem un samaisi.
4. Pasniedz galdā.
Liec sēnes uz šķīvja un blakus tām – salātus.