2009. gada 5. marts, 14:54

Losandželosas "Kings" maiņas darījumā iegūst uzbrucēju Džastinu Viljamsu

Jauns.lv

Losandželosa, 5.marts, LETA. Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Losandželosas "Kings", kurā spēlē arī latviešu uzbrucējs Raitis Ivanāns, trešdien maiņas darījumā ar Karolīnas "Hurricanes" vienību ieguva 27 gadus veco labās malas uzbrucēju Džastinu Viljamsu.

Savukārt uz "Hurricanes" devās viens no "Kings" rezultatīvākajiem spēlētājiem, 22 gadus vecais kreisās malas uzbrucējs Patriks O'Salivans, kurš brīdi vēlāk nonāca Edmontonas "Oilers" vienībā, bet "Hurricanes" savā sastāvā atguva labās malas uzbrucēju Ēriku Koulu.

Šīs sezonas 32 aizvadītajās spēlēs Viljamss ir guvis trīs vārtus un izdarījis septiņas rezultatīvas piespēles, bet viņa lietderības koeficients ir negatīvs -9. Pagājušajā sezonā spēlētājs 37 mačos guva deviņus vārtus un izdarīja 21 rezultatīvu piespēli.

Savukārt O'Salivans šosezon bija viens no "Kings" rezultatīvākajiem spēlētājiem. 62 aizvadītajās spēlēs Losandželosas vienības rindās viņš guva 14 vārtus un izpildīja 23 piespēles.

NHL kopvērtējumā "Kings" ar 61 punktu 63 spēlēs patlaban ieņem 13.vietu Rietumu konferencē. No astotās vietas, kas regulārās sezonas noslēgumā garantēs dalību izslēgšanas spēlēs, "Kings" hokejisti atpaliek septiņus punktus.

Jau ziņots, ka Bostonas "Bruins" trešdien pēdējā dienā, kad bija iespējams veikt spēlētāju maiņas, uz Tampabejas "Lightning" vienību aizmainīja Latvijas uzbrucēju Mārtiņu Karsumu.

Tāpat uz klubu "Lightning" devās 22 gadus vecais aizsargs Mets Lešofs. Savukārt vienība "Bruins" apmaiņā pret Karsumu un Lešofu saņēma pieredzējušo 41 gadu veco uzbrucēju Marku Reči, kā arī otrās kārtas izvēles tiesības 2010.gada jauno spēlētāju draftā.

Klubs "Lightning" nākamo NHL regulārā čempionāta spēli aizvadīs piektdien, 6.martā, kad savā laukumā uzņems Sentluisas "Blues" vienību.

NHL kopvērtējumā Karsuma jaunais klubs "Lightning" ar 54 punktiem 64 spēlēs ieņem 13.vietu Austrumu konferencē, un faktiski jau ir zaudējis izredzes iekļūt izslēgšanas spēļu turnīrā.

Savukārt "Bruins" ar 93 punktiem 64 mačos ieņem pirmo vietu Austrumu konferencē un trešo vietu visā līgā.