2009. gada 5. marts, 16:01

Savickis: Tiesneši bija labākie spēlētāji Maskavas "Dinamo" komandā

Jauns.lv

Rīga, 5.marts, LETA. Tiesneši bija labākie spēlētāji pretiniekiem un tāpēc viņi arī dabūja balvu, notikumus pēc Kontinentālās hokeja līgas (KHL) trešās astotdaļfināla spēles starp Rīgas "Dinamo" un Maskavas "Dinamo" ceturtdien komentēja Rīgas "Dinamo" padomes priekšsēdētāja vietnieks Juris Savickis.

Pēc trešdien notikušā mača, kurā Maskavas "Dinamo" izcīnīja uzvaru ar rezultātu 4:3, Savickim bija plānots pasniegt balvas komandu labākajiem spēlētājiem. Maskaviešu rindās par labāko tika atzīts Sergejs Zinovjevs, bet brīdī, kad viņš devās pēc balvas, Savickis to nosvieda pie spēles tiesnešu kājām, izrādot savu neapmierinātību par tiesāšanu.

"Parādīju, ka nevar rīkoties tā, kā viņi to izdarīja," Savickis teica, joprojām atrodoties spēles emociju iespaidā. "Mūsu komandai bija spēles uzstādījumi, kuri izjuka tiesnešu dēļ. Pie tā vēl atgriezīšos līgas sapulcēs Maskavā un darīšu visi, lai viņi nekad vairs netiesātu Rīgas "Dinamo" spēles. Tiesneši bija labākie spēlētāji Maskavas "Dinamo" rindās, un notikušo nenožēloju ne sekundi."

Savickis izteicās, ka Rīgas komanda bija pelnījusi vismaz vienu uzvaru sērijā, nevis piekāpties ar 0-3, kā sērija noslēdzās. "Trīs spēles pēc kārtas uzvarēt ir ļoti grūti, un šai bija jābūt mūsu uzvarai. Biju jau samierinājies ar zaudējumu sērijā 1-3 vai kaut vai 2-3, kad maskavieši izšķirošajā spēlē savā laukumā mobilizētu visus spēkus. Tomēr 0-3 nebijām pelnījuši."

Runājot par finansiālo situāciju komandā, Savickis izteicās, ka pirms sezonas plānotais budžets pilnībā nav izpildīts un nākamajā sezonā tas, visticamāk, nebūs lielāks. "Tomēr domāju, ka arī spēlētāji sapratīs vispārējo situāciju pasaulē un neprasīs tik lielas algas kā šosezon, tāpēc sastāvs mums noteikti nebūs sliktāks. Ar savu sniegumu mums nav jākaunas, domāju, ka nelielo finansiālo problēmu dēļ ir tas, ka daudzi vēl skatās uz "Dinamo" kā jaunu projektu, bet galvenais iemesls, protams, ir finanšu krīze, kas uznāca nelaikā."

"Šobrīd kuluāros ir runa par četrām komandām, kuras nākamajā sezonā varētu nespēlēt finansiālu problēmu dēļ vai arī apvienoties," Savickis pastāstīja par situāciju līgā. "Līgas vadība risina sarunas ar citu valstu komandām, un varu pateikt, ka bez Čehijas kluba Karlovi Vari "Energie" KHL jau nākamajā sezonā būs vēl kāda jauna komanda no mūsu kaimiņvalsts."

"Pēdējā līgas īpašnieku sanāksmē tika lemts arī par jaunas junioru līgas radīšanu, kurā spēles notiktu paralēli lielajai komandai. Vēlamies, lai šāda līga tiktu izveidota, tomēr tas gandrīz vai dubultotu budžetu," Savickis atzina, ka, paredzams, šādas līgas, kurā spēlētu 17 līdz 21 gadu veci spēlētāji, nākamajā sezonā vēl nebūs.

Jau ziņots, ka pirmajā KHL sezonā Rīgas "Dinamo" 24 komandu konkurencē izcīnīja desmito vietu regulārajā čempionātā.