2009. gada 5. marts, 17:22

Viļņas lidosta piedāvās lidsabiedrībām jaunas, uz pusi zemākas pakalpojumu cenas

Jauns.lv

Viļņa, 5.marts, LETA. Viļņas Starptautiskā lidosta sāk piedāvāt lidsabiedrībām jaunas, uz pusi zemākas pakalpojumu cenas, ceturtdien preses konferencē paziņojis lidostas jaunais ģenerāldirektors Toms Vaišvila.

Viņš norādīja, ka tādējādi tiks mēģināts pēc iespējas drīzāk atjaunot tiešos reisus uz Eiropas valstu galvaspilsētām.

Līdz šim Viļņas lidosta uzskatīta par vienu no dārgākajām ne tikai Baltijas valstīs, bet arī visā Eiropā. Pēc jaunā vadītāja teiktā, tagad lidosta maina nodokļu politiku un līdzšinējo aplamo attieksmi pret mārketingu.

Saskaņā ar Vaišvilas aplēsēm šobrīd lidostas nodokļi ir aptuveni 38 liti (7,75 lati), rēķinot uz vienu pasažieri. Rīgas un Tallinas lidostās cenas ir līdzīgas, bet Varšavā - nedaudz augstākas. Agrāk Viļņas lidostā nodokļi vienam pasažierim bija apmēram 69 liti.

"Nāksies sīki izvērtēt visas lidostas izmaksas un samazināt tās, kuras ir nepamatoti lielas, - vēl nav skaidrs, kuras tieši, bet acīmredzot būs saskaņā ar iespējām jāsamazina daži mazsvarīgāki lidostas dienesti," sacījis jaunais ģenerāldirektors. Šādu dienestu funkcijas drīzumā paredzēts nodot privātkompānijām, bet lidostai paliks svarīgākie uzdevumi - aviokompāniju reisu un pasažieru apkalpošana. Tiek apsvērta arī iespēja lidostas darbībā piesaistīt privāto kapitālu.

Vaišvila paudis viedokli, ka Viļņas Starptautiskajai lidostai jāpilda arī reprezentatīvas funkcijas un sevi jāsalīdzina nevis ar Tallinas vai Rīgas, bet ar Amsterdamas, Kopenhāgenas, Parīzes vai Berlīnes lidostām.

Tēmas