2009. gada 5. marts, 18:23

Buškevica prasība pret "Lietuvos rytas" tiks izskatīta no jauna

Jauns.lv

Viļņa, 5.marts, LETA. Lietuvas apelācijas tiesa ceturtdien uzdevusi pirmās instances tiesai no jauna izskatīt Latvijas basketbolista Sanda Buškevica prasību pret Viļņas basketbola klubu "Lietuvos rytas" attiecībā uz daļu viņam savulaik neizmaksātās algas, vēsta portāls "Krepsinis.net".

Prasītāji - Buškevics un viņa aģente Evelīna Fīlda - no uzņēmuma "Krepšinio rytas" gribēja pietiesāt attiecīgi 20 000 un 10 000 eiro (14 000 un 7000 latus), bet pērn decembrī apriņķa tiesa atzina, ka viņi nav iesnieguši līgumu, kas pierādītu darba tiesiskās attiecības. Tāpēc tiesa piesprieda prasītājiem samaksāt tiesāšanās izdevumus. Tieši šā lēmuma dēļ Buškevics un Fīlda vērsās apelācijas tiesā.

Kā norāda izdevums, apelācijas tiesa atcēlusi Buškevicam pirmās instances tiesas lēmumu par tiesāšanās izdevumu segšanu, bet viņa aģentei šai ziņā nav paveicies, jo lietā neesot materiālu, kas liecinātu, ka viņa personiski slēgusi līgumu ar atbildētāju.

2006.gadā 31 gadu vecais Buškevics kļuva par SEB Baltijas Basketbola līgas (BBL) un Lietuvas čempionu "Lietuvos rytas" sastāvā.

Patlaban Buškevics spēlē Itālijas augstākās līgas klubā Udīnes "Snaidero".