2009. gada 5. marts, 20:20

Mūziķi Dons un Gustavo piedalīsies jaunā piedzīvojumu ekspedīcijā "1000 jūdzes Indijā"

Jauns.lv

Rīga, 5.marts, LETA. Sestdien, 7.martā, sāksies studijas "Q filma" nu jau ceturtā piedzīvojumu ekspedīcija "1000 jūdzes Indijā", kurā šoreiz piedalīsies arī mūziķi Dons un Gustavo, aģentūru LETA informēja studijas "Q filma" producents Atis Balodis.

No Rīgas ekspedīcija dosies uz Indijas pilsētu Čenaju, no kuras divās speciāli aprīkotās apvidus automašīnās ceļotājiem būs jāveic vairāk nekā 2000 kilometru garš maršruts, kura laikā jāpārvar sarežģīti kalnu ceļi Austrumgatu kalnu masīvā, necaurejami džungļi gar Bengālijas līča piekrasti, līdz ekspedīcijas dalībnieki nokļūs pie tā saucamā Ādama tilta jeb ceļa uz paradīzi, kas pirms vairākiem tūkstošiem gadu savienoja Indiju un Šrilanku. Līdz mūsdienām zinātnieki mēģina saprast, vai zemes strēle vairāk nekā 40 jūdžu garumā ir dabas vai cilvēka veidota.

Piedzīvojumu ekspedīcijā "1000 jūdzes Indijā" kopā ar jaunajiem ekspedīcijas dalībniekiem Donu un Gustavo dosies jau pieredzējušie ceļotāji Edgars Zaķis, radio dīdžejs Egons Reiters un improvizācijas teātra aktieris Jānis Skutelis.

Līdz šim notikušas jau trīs piedzīvojumu ekspedīcijas - "1000 jūdzes aiz polārā loka", "1000 jūdzes Āfrikas tuksnesī" un "1000 jūdzes Urālu kalnos".

Balodis apgalvoja, ka Indijas ekspedīcija kardināli atšķirsies no iepriekšējiem 1000 jūdžu projektiem, jo izveidotais maršruts ir ne tikai sarežģīts un grūts, bet šoreiz ceļotājiem būs daudz vairāk jākontaktējas ar vietējiem iedzīvotājiem un ar viņu palīdzību jānokļūst līdz mērķiem.