2009. gada 5. marts, 22:11

Karsums pirmo treniņu ''Lightning'' aizvadījis vienā maiņā ar vienības līderiem Lekavaljē un Prospalu

Jauns.lv

Florida, 5.marts, LETA. Latviešu hokejists Mārtiņš Karsums pirmo treniņu Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubā Tampabejas "Lightning" aizvadījis vienā maiņā ar vieniem no komandas uzbrukuma līderiem Vensānu Lekavaljē un Vaclavu Prospalu.

Kā sarunā ar aģentūru LETA ceturtdien pastāstīja Karsums, galvenais tagad pēc iespējas ātrāk ir pierast pie jaunās komandas taktikas, kas pagaidām arī ir visgrūtākais.

"Komandā ir forši spēlētāji. Visi normāli cilvēki, un tāpēc domāju, ka būs viegli iejusties. Vienīgi taktika šeit ir nedaudz citādāka, kā bija Bostonas "Bruins" komandā," uzbrucējs atklāja pirmās emocijas "Lightning" vienībā. "Ar galveno treneri Riku Tušē gan vēl sīkāk nav sanācis parunāties. To izdarīsim rīt. Šodien trenējos vienā maiņā ar Lekavaljē un Prospalu, kas abi ir vadošie spēlētāji komandā, ja ne visā līgā."

Šosezon "Lightning" rezultatīvākais spēlētājs ar 62 punktiem ir Martins Sentluiss, kuram ar 59 punktiem seko Lekavaljē. Trešajā vietā ar 45 rezultativitātes punktiem ir Marks Reči, kuru Karsuma vietā komanda trešdien aizmainīja uz Bostonas "Bruins" komandu, bet viņam ar 40 punktiem seko Prospals.

Jau ziņots, ka kopā ar Karsumu no "Bruins" uz "Lightning" devās 22 gadus vecais aizsargs Mets Lešofs. Savukārt vienība "Bruins" apmaiņā pret Karsumu un Lešofu saņēma pieredzējušo 41 gadu veco uzbrucēju Marku, kā arī otrās kārtas izvēles tiesības 2010.gada jauno spēlētāju draftā. Šī maiņa tika veikta darījumu tirgus pēdējā dienā.

Pirms tam trešdien "Bruins" Karsumu aizsūtīja uz savu fārmklubu Providensas "Bruins", kas spēlē Amerikas hokeja līgā (AHL).

"Providensai bija paredzēta spēle Toronto, un devos uz turieni. Tikai pēc izkāpšanas no lidmašīnas uzzināju, ka esmu aizmainīts, tāpēc pēc pāris stundām jau lidoju uz Floridu," Karsums atstāstīja savus trešdienas piedzīvojumus.

"Esmu diezgan priecīgs, ka tiku aizmainīts, jo Bostonā man nedeva lielas iespējas un šeit tām vajadzētu būt vairāk. Kā man teica, "Lightning" komandā ir aizmainīti daudzi uzbrucēji, viņi cenšas atjaunināt sastāvu," pastāstīja latvietis. "Arī laiks šeit ir ļoti labs."

Tāpat Karsums atklāja, ka jaunajā komandā viņš, visticamāk, spēlēs ar 44.numuru.

Karsums Bostonas "Bruins" rindās šosezon aizvadījis sešas spēles, kurās izcēlās ar vienu rezultatīvu piespēli. Vēl latviešu uzbrucējs izdarīja sešus metienus pa vārtiem un nopelnīja negatīvu lietderības koeficientu -3.

Savukārt AHL čempionātā Karsums šosezon 43 spēlēs guva 17 vārtus un izdarīja 24 rezultatīvas piespēles.

Klubs "Lightning" nākamo NHL regulārā čempionāta spēli aizvadīs piektdien, 6.martā, kad savā laukumā uzņems Sentluisas "Blues" vienību.

NHL kopvērtējumā Karsuma jaunais klubs "Lightning" ar 54 punktiem 64 spēlēs ieņem 13.vietu Austrumu konferencē un praktiski jau ir zaudējis izredzes iekļūt izslēgšanas spēļu turnīrā.

Savukārt "Bruins" ar 93 punktiem 64 mačos ieņem pirmo vietu Austrumu konferencē un trešo vietu visā līgā.