2009. gada 6. marts, 07:28

ASV un Kanāda apspriež stratēģijas maiņu Afganistānā

Jauns.lv

Vašingtona, 6.marts, LETA--AFP. ASV un Kanādas aizsardzības ministri ceturtdien sarunās izvērtējuši jaunu stratēģiju Afganistānā, un tas noticis dažas dienas pēc tam, kad Kanādas premjerministrs brīdināja, ka nemiernieku kustību neizdosies uzvarēt ar militāru spēku.

ASV aizsardzības ministrs Roberts Geitss pavēstīja, ka joprojām tiek veikts stratēģijas pārskats, ko licis darīt prezidents Baraks Obama, un viņš vēlējies uzklausīt sava kolēģa Pītera Makeja padomu.

ASV veiktajā stratēģijas pārskatā ir iekļautas idejas par Afganistānā esošo ārvalstu spēku lielumu, kā arī apspriesti veidi, kā uzlabot sadarbību starp starptautiskās koalīcijas spēkiem un pasākumiem civilajā jomā.

Dažas dienas iepriekš Kanādas premjerministrs Stīvens Hārpers paziņoja, ka NATO spēki nespēs panākt militāru uzvaru pār islāma nemierniekiem.

"Atklāti sakot, mēs nekad nesakausim nemierniekus. Afganistānai, cik daudz es esmu lasījis vēsturi, visu laiku ir bijuši kaut kāda veida nemieri," paziņoja Hārpers. "Afganistānā būs sekojošais - Afganistānas valdība, kas spēj pārvaldīt šos nemierus."