2009. gada 19. aprīlis, 13:33

Ja ģimenē ielaužas narkotikas

Jauns.lv

 Jo agrāk tuvinieki pamana narkotiku lietošanas faktu un jo ātrāk atrod kvalificētu speciālistu, jo ar mazākiem zaudējumiem var izkļūt no nepatikšanām. Laikus sākot ārstēt, var palīdzēt pat ambulatori. Tas nozīmē, ka narkomāns nav jāliek slimnīcā, neviens (ne skolā, ne darbā) par notikušo neuzzinās, jo viņa vārds narkomānu sarakstos netiek fiksēts. Ja ārstēšana novēlota, jārēķinās, ka iespējama nāve no pārdozēšanas, inficēšanās ar HIV vai hepatītu, kriminālas problēmas, smagāks ceļš uz izveseļošanos un iekļaušanos normālā dzīvē.

• Mānija vienmēr ir spēcīgāka par gribu un prātu. Atkarīgais vairs nepieder sev, viņš pieder šai apreibinošajai vielai. Viņš vairs nav gatavs pats tai pretoties, viņam ir vajadzīga palīdzība.

• 

Dariet visu, lai jūsu bērnam vispār neienāktu prātā pamēģināt. Ir divi galvenie iemesli, kas pamudina pusaudžus meklēt narkotikas, — vardarbība un vecāku vienaldzība pret bērniem.

 Narkomānijas diennakts uzticības tālrunis 67037333, visu diennakti tu vai tavi vecāki saņems vajadzīgo informāciju, kā konkrētajā situācijā rīkoties. Konsultācijas sniedz pieredzējuši pusaudžu narkologi un psihologi.

Pēc narcomania.lv materiāliem

Tēmas