2009. gada 20. aprīlis, 16:22

Kas ir redrafts?

Jauns.lv

Kontinentālās hokeja līgas redraftā piedalās hokejisti, kuri ir vecāki par 22 gadiem un kuriem ir līgums uz 2009./2010.gada sezonu. Katra komanda var aizsargāt ne vairāk kā 15 hokejistus, šajā sarakstā jāiekļauj tie pieci hokejisti, kuriem netiks piemērota centralizēta algu samazināšana.

Redrafta procedūra norisinās trijās kārtās. Pirmajā komandas varēs izvēlēties tos spēlētājus, kuru algas būs samazinātas atbilstoši centralizētajai algu samazināšanas skalai. Klubs, kurš spēlētāju izlicis redraftā, nevarēs piedalīties pirmajā kārtā, toties tam būs pirmās izvēles tiesības otrajā un trešajā kārtā.

Otrajā kārtā klubiem tiek piedāvāti hokejisti, kuru algas papildus būs samazinātas par 20%, savukārt trešajā kārtā jau par 40%. Spēlētāji, kuri līgumus lauza līdz 6. februārim līdz redraftam nedrīkstēs atkārtoti slēgt līgumu ar šo klubu uz 2009./2010.gada sezonu. Klubam, kurš būs izvēlējies kādu no hokejistiem, ar to būs jānoslēdz līgums uz noteiktiem nosacījumiem. Savukārt tiem hokejistiem, kuri netiks izvēlēti, nāksies palikt iepriekšējā komandā un jānoslēdz ar to līgums par samazinātu summu atbilstoši redrafta procedūrai pēc trim izvēles kārtām.