2009. gada 21. aprīlis, 11:25

Igaunija piesaistīs Krievijas tūristus ar nodokļu atlaidēm

Jauns.lv

Tallina, 21.apr., LETA. Lai piesaistītu tūristus no Krievijas un citām trešās pasaules valstīm, Igaunijas Finanšu ministrija plāno trīs reizes samazināt minimālo viena pirkuma summu šeit iegādātajām precēm, no kuras tiek atdots nomaksātais pievienotās vērtības nodoklis (PVN), ziņo "Eesti Päevaleht".

Pašlaik Eiropas Savienības sastāvā neesošo valstu tūristi var saņemt atpakaļ apgrozījuma nodokli par Igaunijā iegādātajām precēm, ja pirkuma summa vienā vietā pārsniedz 2000 kronas (91 latu). Ekonomikas un komunikāciju ministrija ieteica Finanšu ministrijai šo summu samazināt.

Kā informē Finanšu ministrijas Muitas un akcīzes nodaļas vadītāja vietas izpildītājs Mareks Ūskjula, ministrija atzinusi par pieņemamu 600 kronu (27 latu) vienā iepirkšanās vietā veikta pirkuma summu. Pašlaik, lai atgūtu nomaksāto PVN, pirkuma summai vienā veikalā jābūt 2000 kronu. Jaunā summa pēc apstiprināšanas parlamentā stātos spēkā ar nākamā gada janvāri.

Nomaksātās PVN summas atgriešanai, izbraucot no Igaunijas, tūristiem jāiegādājas preces tajās tirdzniecības vietās, kas nodrošina šādu pakalpojumu. Pašlaik Igaunijā šai sistēmai pievienojušies 80 uzņēmumi ar 160 veikaliem, informēja Ūskjula.

Latvijā minimālā pirkuma summa, no kuras tiek atgriezts PVN, ir 30 lati, bet Somijā - 40 eiro (28 lati).