2009. gada 21. aprīlis, 17:26

Latvijas līdzjutēju skaits pasaules hokeja čempionātā šogad krietni samazināsies

Jauns.lv

Rīga, 21.apr., LETA. Šogad samazinājies Latvijas izlases līdzjutēju skaits, kuri plāno doties uz pasaules čempionātu hokejā, kas no 24.aprīļa līdz 10.maijam norisināsies Šveicē, aģentūrai LETA atzina Latvijas Fanu organizācijas pārstāve Kerija Paukina.

"Salīdzinot ar citiem gadiem, līdzjutēju interese par iespēju klātienē vērot pasaules čempionātu hokejā ir krietni samazinājusies," sacīja Paukina. "Īpaši tas attiecas uz tūrisma firmu organizētajiem braucieniem. Daudzi šogad izvēlēsies izmantot savu privāto transportu un apmeklēt tikai atsevišķas spēles."

Kā norādīja Paukina, galvenie iemesli šādai tendencei, visticamāk, ir saistīti ar sarežģīto finansiālo situāciju Latvijā un pasaulē, kā arī ar lielajām ceļojuma izmaksām un biļešu cenām uz pasaules čempionāta spēlēm, kas šogad pārsniedz 35 latus par spēli.

Lētākās biļetes uz priekšsacīkšu spēlēm Bernes "PostFinance" arēnā, kur apakšgrupu turnīru aizvadīs Latvijas valstsvienība, iepriekšpārdošanā var iegādāties par 79 Šveices frankiem (36,5 latiem).

Kā aģentūru LETA informēja tūrisma aģentūras "Impro" pārstāvji, braucienam ar autobusu līdz šim brīdim pieteikušies 34 cilvēki, kas ir ievērojami mazāks skaits nekā iepriekšējos gados. Vēl aptuveni 60-70 fanu dosies uz Šveici individuāli ar aģentūras "Impro" starpniecību.

Arī pārējo tūrisma aģentūru pārstāvji, ar kuriem sazinājās LETA, atzina, ka interesentu skaits par došanos uz pasaules čempionātu šogad ir salīdzinoši neliels, un piekrita, ka vairums hokeja fanu šogad izvēlējušies patstāvīgi organizēt braucienu uz Šveici.

"Būtisku lomu nospēlēja arī viesnīcu dārdzība Bernes centrā," piebilda Paukina. "Savukārt, ja izmanto viesnīcu pakalpojumus tālāk no pilsētas centra, nokļūšanai uz hokeja arēnu nepieciešams savs transports."

"Sava nozīme ir arī Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) spēlējošās komandas Rīgas "Dinamo" izveidošanai, kas daudziem ir kā alternatīva valstsvienībai," atzina Paukina.

Viena no pamanāmākajām Latvijas hokeja līdzjutējām Paukina tomēr pauda pārliecību, ka vismaz viens tūkstotis latviešu hokeja fanu arī šogad apmeklēs pasaules čempionātu. Tāpat šogad varētu samazināties atšķirība starp līdzjutēju skaitu pirmajā un otrajā priekšsacīkšu posmā.

"Paredzams, ka šogad interesantākās spēles būs tieši otrajā apakšgrupu posmā," pauda fanu organizācijas pārstāve. "Ja iepriekšējos gados gandrīz 90% Latvijas līdzjutēju apmeklēja tikai pirmās trīs spēles, tad šogad skatītāju daudzums abos priekšsacīkšu posmos varētu būt līdzīgs."

Latvija šogad pasaules čempionāta apakšgrupu turnīrā spēlēs C grupā kopā ar ASV, Zviedriju un Austriju. Mačs ar ASV paredzēts 25.aprīlī, ar Zviedriju Latvijas valstsvienība spēkosies 27.aprīlī, bet 29.aprīlī stāsies pretī Austrijas izlasei.

Savukārt turnīra otrajā kārtā trīs labākās C grupas komandas apvienosies ar trim labākajām valstsvienībām no B grupas, kurā spēlēs Krievija, Šveice, Vācija un Francija, lai no 30.aprīļa līdz 4.maijam cīnītos par četrām vietām pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā.