2009. gada 22. aprīlis, 10:17

Rīgas "Dinamo" spēlētājus KHL redraftā neizvēlēsies

Jauns.lv

Rīga, 22.apr., LETA. Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" šodien notiekošajā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) redrafta procedūrā spēlētājus neizvēlēsies, laikrakstam "Diena" norādījis kluba ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs.

Kā atklājis Sējējs, "Dinamo" būtu interese par ārzemniekiem, nevis Krievijas spēlētājiem, bet viņu alga arī pēc 50% samazinājuma nebūtu klubam pa kabatai.

Jau ziņots, ka redrafta procedūra notiks šodien Maskavā.

Redrafts skars tikai spēlētājus, kuri vecāki par 22 gadiem un ar spēkā esošiem līgumiem uz nākamo sezonu.

Visi KHL klubi pirms redrafta var aizsargāt 15 spēlētājus, bet pārējos hokejistus komandas varēs izvēlēties rindas kārtībā, kas tiek noteikta atbilstoši komandu izcīnītajām vietām aizvadītajā regulārajā čempionātā.

Pirmajā kārtā hokejistus nevarēs izvēlēties viņu pašreizējie klubu. Ja spēlētāju izvēlas pirmajā kārtā, tad viņš saglabā savu pašreizējo algu. Otrajā un visās nākamajās kārtās piedalās visi klubi. Izvēloties kādu hokejistu otrajā kārtā, viņa alga tiek samazināta par 20%, trešajā - par 40%, bet ceturtajā - par 50%. Ja pēc redrafta procedūras beigām neviens klubs nav izvēlējies spēlētāju, tad viņš atgriežas savā iepriekšējā komandā ar 50% algas samazinājumu.

Plānots, ka redrafta rezultāti tiks publiskoti, taču spēlētāju saraksti, kuri piedalīsies šajā procedūrā, plašai sabiedrībai netiks atklāti. Netiks nosaukti arī to spēlētāju vārdi, kuri paliks savos klubos ar samazinātu algu.

Redraftā ir iekļauti arī vairāki Rīgas "Dinamo" spēlētāji, tomēr viņu uzvārdi pēc KHL prasības netiek izpausti.

Sējējs laikrakstam arī apstiprināja, ka par 99 procentiem ir panākta vienošanās ar čehu vārtsargu Martinu Pruseku. Vēl tikai esot jānoformē juridiskās nianses.

"Dinamo" varētu palikt arī pagājušās sezonas uzbrukumu līderis slovāks Marsels Hosa, taču par viņu interesi izrādot kāds Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs. Svarīgi būšot, kā Hosa sevi parādīs pasaules čempionātā Šveicē. Neparakstot līgumu ar NHL, visticamāk, Marsels paliks "Dinamo".

Komandā varētu palikt arī kanādiešu centra uzbrucējs Metss Elisons. "Dinamo" gribētu paturēt arī aizsargu Duviju Vestkotu un uzbrucēju Marku Hartiganu, taču par abiem interesējoties Krievijas klubi, vēsta "Diena".