2009. gada 22. aprīlis, 14:45

papildināta - KHL redraftā Aleksejs Širokovs pāriet uz Habarovskas "Amur"

Jauns.lv

(Papildināts no 10.rindkopas.)

Maskava, 22.apr., LETA. Kontinentālās hokeja līgas (KHL) redrafta procedūrā trešdien Latvijas hokejists Aleksejs Širokovs no Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" pārgāja uz Krievijas klubu Habarovskas "Amur".

Širokovs "Amur" komandā jau spēlēja 2004./2005.gada sezonā, kad šī vienība vēl mačus aizvadīja Krievijas augstākajā līgā, kas ir otrā spēcīgākā. Pēc tam viņš pārstāvējis arī Maskavas "Dinamo", Novokuzņeckas "Metallurg" un Mitišču "Himik" vienības.

Pagājušajā sezonā Rīgas "Dinamo" sastāvā Širokovs aizvadīja 45 mačus, kuros guva divus vārtus un izpildīja astoņas rezultatīvas piespēles, kļūstot par vienības 14.rezultatīvāko spēlētāju, bet uzbrucēja lietderības koeficients bija negatīvs -9.

Širokovs piedalījies sešos pasaules čempionātos un iekļauts Latvijas izlases sastāvā arī dalībai šī gada pasaules čempionātā, kas piektdien sāksies Šveicē.

Pagājušajā KHL regulārajā sezonā Rīgas "Dinamo" ierindojās desmitajā pozīcijā, bet "Amur" palika 20.vietā 24 komandu konkurencē.

Savukārt Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" KHL redrafta procedūrā nevienu hokejistu neizvēlējās.

Redrafts skāra tikai spēlētājus, kuri vecāki par 22 gadiem un kuriem ir spēkā esoši līgumi uz nākamo sezonu.

Visi KHL klubi pirms redrafta varēja aizsargāt 15 spēlētājus, bet pārējos hokejistus komandas varēja izvēlēties rindas kārtībā, kas tika noteikta atbilstoši komandu izcīnītajām vietām aizvadītajā regulārajā čempionātā.

Pirmajā kārtā hokejistus nevarēja izvēlēties viņu pašreizējie klubi. Ja spēlētāju izvēlējās pirmajā kārtā, tad viņš saglabāja savu pašreizējo algu. Otrajā un visās nākamajās kārtās piedalījās visi klubi. Izvēloties kādu hokejistu otrajā kārtā, viņa alga tika samazināta par 20%, trešajā - par 40%, bet ceturtajā - par 50%. Visi hokejisti, kurus pēc redrafta procedūras beigām neviens klubs neizvēlējās, atgriezās savā iepriekšējā komandā ar 50% algas samazinājumu.

Kopā redraftā 24 līgas komandas bija izlikušas 59 hokejistus. Procedūras gaitā tika izvēlēti 17 spēlētāji, bet savus klubus mainīja tikai astoņi no viņiem.

Divi spēlētāji pievienojās "Amur" - Širokovs un Sergejs Kagaikins no Čerepovecas "Severstaļ".

Divi spēlētāji papildināja arī Novosibirskas "Sibirj" rindas - Igors Jemeļejevs no Ņižņekamskas "Ņeftehimik" un Aleksejs Škotovs no Ufas "Salavat Julajev".

Pāvelu Vorobjovu no "Severstaļ" izvēlējās Latvijas speciālistu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Balašihas MVD komanda.

Voskresenskas "Himik" redraftā izvēlējās Maskavas CSKA spēlētāju Antonu Butu, Minskas "Dinamo" pievienosies Andrejs Baško no "Amur", savukārt "Seversaļ" sastāvu papildinās Aleksandrs Drozdeckis no Maskavas "Spartak".