2009. gada 22. aprīlis, 19:04

Austrijas banka "Raiffeisen" kļūst par pasaules hokeja čempionāta ģenerālsponsoru

Jauns.lv

Cīrihe, 22.apr., LETA. Par šī gada pasaules hokeja čempionāta oficiālo ģenerālsponsoru kļuvusi viena no Eiropas lielākajām bankām "Raiffeisen International", kuras galvenā ēka atrodas Austrijas galvaspilsētā Vīnē.

"No savas pieredzes zinām, ka hokeja un "Raiffeisen" zīmola sadarbību mūsu esošie un nākamie klienti uztvers ļoti pozitīvi," izteicās "Raiffeisen International" vadītājs Herberts Stepičs. "Tā ir lieliska iespēja, lai palielinātu uzņēmuma cieņu un vērtību, pat šajā laikā, kad pasaulē valda ekonomiskā krīze."

Jau ziņots, ka piektdien ar četrām spēlēm Šveices pilsētās Bernē un Cīrihē sāksies 73.pasaules čempionāts hokejā.

Latvijas izlase pirmo spēli C grupā aizvadīs sestdien, kad tiksies ar ASV valstsvienību. Grupu turnīra pirmajā kārtā vēl latvieši 27.aprīlī spēlēs ar zviedriem, bet divas dienas vēlāk ar Austrijas izlasi.

Līdz šim 24 pasaules čempionātos triumfējušas divas izlases - Kanāda un Krievija (ieskaitot PSRS panākumus). Savukārt 11 reizes par pasaules čempioniem kļuvuši čehu (ieskaitot Čehoslovākijas izlasi) hokejisti, bet astoņas reizes triumfējuši zviedri.

Latvijas izlase pagājušajā gadā pasaules čempionātā ierindojās 11.vietā, bet labākais sasniegums ir septītā vieta debijas reizē elites divīzijā 1997.gadā Somijā, kā arī 2004.gadā Čehijā. 1998.gadā pasaules čempionātā, kas arī notika Šveicē, Latvijas izlase ierindojās devītajā vietā.

Latvijas izlase pasaules spēcīgāko komandu divīzijā spēlē jau 13.gadu pēc kārtas.