2009. gada 25. aprīlis, 08:55

Izsludināts konkurss filmu projektiem Eiropas sabiedrisko fondu finansējuma piesaistei

Jauns.lv

Rīga, 25.apr., LETA. Nacionālais Kino centrs (NKC) izsludinājis konkursu filmu projektiem Eiropas sabiedrisko fondu finansējuma piesaistei, liecina NKC mājaslapā publicētā informācija.

Konkursa mērķis ir veicināt Latvijas filmu projektu konkurētspēju starptautiskā mērogā un atbalstīt Latvijas producentu dalību starpvalstu kopražojumos.

Konkursam tiek pieņemti spēlfilmu, animācijas un dokumentālo filmu projekti, kurus ir plānots iesniegt Eiropas Komisijas sabiedrisko fondu vai Eiropas Padomes kopražojuma fonda "Eurimages" konkursos, vai kuri jau ir saņēmuši šo fondu finansējumu.

Konkursa finansējumu piešķir spēlfilmas, animācijas vai dokumentālās filmas projekta attīstīšanai vai ražošanai. Filmas ražošana tiek iedalīta trīs posmos - filmas ražošanas sagatavošana, filmēšana un ražošanas pabeigšana.

Konkursa finansējumu veido Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) kultūras programmas "Līdzfinansējums filmu projektiem Eiropas sabiedrisko fondu finansējuma piesaistei" finansējums 120 000 latu apmērā.

Filmu projekti konkursam jāiesniedz līdz šā gada 30.oktobrim. Ar konkursa nolikumu un citu informāciju iespējams iepazīties NKC birojā, Rīgā, Peitavas ielā 10/12 vai arī NKC mājaslapā "www.nfc.lv.".