2009. gada 26. aprīlis, 11:55

Liepājā izsludināts Eiropas Kultūras galvaspilsētas projekta ideju konkurss

Jauns.lv

Liepāja, 26.apr., LETA. Liepājas Kultūras pārvalde izsludinājusi projekta "Liepāja - Eiropas Kultūras galvaspilsēta 2014" ideju konkursu, aģentūru LETA informēja Liepājas pilsētas pašvaldības iestādes „Kultūras pārvalde" starptautisko sakaru un attīstības projektu vadītāja Krista Kalnarāja.

Konkurss nodrošina iespēju interesentiem iesaistīties 2014.gada kultūras programmas veidošanā. Ideju pieteikumus varēs iesniegt Liepājas Kultūras pārvaldē līdz 15.maijam.

Konkursa mērķis ir noteikt piemērotākās un atbilstošākās idejas (projektus), kas būtu realizējamas 2014.gadā un iekļaujamas Liepājas un Kurzemes II kārtas pieteikumā, lai cīnītos par titulu "Eiropas kultūras galvaspilsēta 2014".

Atbilstoši konkursa nolikumam projektu idejām jābūt tādām, kas veicina kultūras nozares attīstību un jaunrades procesus, attīsta Liepājas un Kurzemes reģionālos un starptautiskos kultūras kontaktus, nodrošina inovatīvu un starpnozaru projektu realizāciju.

Tāpat tām jāveicina kultūras norišu daudzveidība un kvalitāte, jānodrošina kultūras vērtību izplatīšana, to pieejamība plašai sabiedrībai.

Konkursā var piedalīties ikviena fiziska un juridiska persona, kā arī fizisku personu grupa no jebkuras Eiropas valsts. Noteikts, ka konkursā var piedalīties ar neierobežotu projektu ideju skaitu.

Tēmas