2009. gada 26. aprīlis, 15:23

Bērnu festivāla rīkošanai Liepājā piešķir Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu 3000 latu apmērā

Jauns.lv

Liepāja, 26.apr., LETA. Liepājas Kultūras pārvalde saņēmusi Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu 3000 latu apmērā līdz šim lielākā bērnu festivāla norisei Liepājā, aģentūru LETA informēja Liepājas Kultūras pārvaldes starptautisko sakaru un attīstības projektu vadītāja Krista Kalnarāja.

Piešķirtais līdzfinansējums galvenokārt tiks izmantots grupas "Iļģi" radošajam darbam, veicot tautasdziesmu aranžēšanu Liepājas rajona skolu bērnu lielkorim un sadancošanās vakara norisei.

Sākot darbu pie pasākuma "Lielmutis Fricis un Lielmute Marta" organizēšanas, Liepājas Kultūras pārvalde izvirzīja prioritāti radīt svētkus lieliem un maziem brīvā dabā. Ideja par svētku organizēšanu balstās iepriekšējo gadu pieredzē, kad Liepājā tika organizēti skolēnu dziedāšanas svētki, atzīmējot Vispasaules bērnu aizsardzības dienu un mācību gada noslēgumu.

Šovasar svētki norisināsies četras dienas un katra no dienām piedāvās visdažādākās kultūras un mākslas aktivitātes: 26.maijā notiks cirka diena, 29.maijā - atvadas no skolas, 30.maijā - radošuma diena, 31.maijā - leļļu diena.

Liepājas Kultūras pārvalde kā svētku muzikālo ideju izvēlējusies latviešu tautasdziesmas un to unikālo vērtību nodošanu jaunajai paaudzei jaunā veidolā. Tieši tāpēc par sadarbības partneri tika izvēlēta grupa "Iļģi", kas 30.jūnijā kopā ar 400 Liepājas un Liepājas rajona bērniem un jauniešiem diriģenta Jēkaba Ozoliņa vadībā uz koncertestrādes "Pūt, vējiņi!" skatuves izdziedās daļu no skaistākajām latviešu tautasdziesmām.

Divos projektu konkursos festivālam "Lielmutis Fricis un Lielmute Marta" piešķirts 5600 latu liels līdzfinansējums.