2009. gada 27. aprīlis, 17:22

Neskatoties uz sekmīgo startu Eiropas čempionātā, Džudo federācijai ir lielas grūtības ar finansējumu

Jauns.lv

Rīga, 27.apr., LETA. Neskatoties uz Latvijas sportistu sekmīgo startu Eiropas čempionātā, Latvijas Džudo federācijai ir lielas problēmas ar finansējumu, aģentūrai LETA pirmdien atzina federācijas prezidents Mihails Skrebels.

"Stāvoklis ar finansēm ir ļoti slikts," sarunā ar aģentūru LETA izteicās Skrebels. "Pagaidām mums nav nekāda plāna, kur mēs varētu dabūt finansējumu, taču ceru, ka tuvāko mēnešu laikā situācija uzlabosies. Pretējā gadījumā var rasties lielas grūtības pilnvērtīgi turpināt gatavošanās posmu 2012.gada Londonas Olimpiādei. Lai arī līdz olimpiskajām spēlēm vēl ir daudz laika, tomēr finanšu trūkuma dēļ sportistiem nāksies atteikties no dalības dažādas sacensībās," skaidroja Skrebels.

"Ar Eiropas čempionātā sasniegtajiem rezultātiem esam ļoti apmierināti. Gan Jevgēņijs Borodavko, gan Deniss Kozlovs attaisnoja uz sevi liktās cerības. Īpašs prieks man ir tieši par Kozlovu," teica Skrebels.

Skrebels izteicās, ka 2000.gada Sidnejas Olimpiādes bronzas medaļnieka Vsevoloda Zeļonija nākotnes plāni lielā mērā ir atkarīgi tieši no finansējuma. "Ja būs nauda, tad viņš piedalīsies sacensībās, bet, ja naudas nebūs, tad Vsevolodam nebūs liela stimula censties un kaut ko pierādīt. Savukārt viņa dalība Londonas Olimpiādē būs atkarīga no viņa fiziskās formas - braukt uz Londonu tikai piedalīšanas prieka pēc ekonomiskās krīzes iespaidā nebūtu laba doma," piebilda Skrebels.

Jau ziņots, ka Eiropas čempionātā, kas aizvadītajā nedēļas nogalē noslēdzās Gruzijas galvaspilsētā Tbilisi, Kozlovs izcīnīja bronzas medaļu svara kategorijā līdz 66 kilogramiem, bet Borodavko bronzas godalgu ieguva svara kategorijā līdz 100 kilogramiem.