2009. gada 28. aprīlis, 01:51

Notiks seminārs jauniešiem par studiju, prakses un darba iespējām Eiropā

Jauns.lv

Rīga, 28.apr., LETA. Šodien notiks seminārs jauniešiem par studiju, prakses un darba iespējām Eiropā, aģentūru LETA informēja Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras sabiedrisko attiecību vadītāja Lita Kokale.

Semināru organizē Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera, Eiropas Komisijas informācijas centrs "Europe Direct" Rīgā sadarbībā ar biedrību "Jauniešu konsultācijas". Semināra mērķis ir iedrošināt jauniešus doties uz citām Eiropas valstīm iegūt izglītību, kā arī prakses un darba pieredzi, ko pēc tam sekmīgi lietot pašu mājās.

Semināra lektori būs Eiropas Kustības Latvijā prezidents Andris Gobiņš, brīvprātīgais un projektu vadītājs no Vācijas Nils Borchers, Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā koordinators valodu jautājumos Ivars Apinis, Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras Komunikācijas daļas pārvaldes vecākā referente Ieva Sila stāstīs par to, kā atrast informāciju par jauniešu iespējām Latvijā un citur Eiropā.

Viņi informēs par piecām visbiežāk sastopamajām kļūdām un galvenajiem ieteikumiem Eiropas iespēju izmantošanai Latvijā vai ārpus tās, par mācību iespējām Latvijā un ārpus tās.

Lektori sniegs padomus, kas modernam jaunietim jādara, lai būtu konkurētspējīgs darba tirgū, kā arī stāstīs par prakses un karjeras iespējām Eiropas Komisijā. Jaunieši uzzinās par ES iestādēs Luksemburgā un Briselē strādājošo latviešu ikdienu.

Lektori stāstīs arī par Eiropas Savienības neformālās izglītības programmu jauniešiem no 13 līdz 30 gadu vecumam.

Eiropas Komisija "Europe Direct" informācijas punktu darbības nodrošināšanā sadarbojas ar profesionāliem nacionālajiem partneriem, no kuriem lielākais 2009.-2012.gadā ir Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera.

Latvijā darbosies deviņi "Europe Direct" informācijas centri - Gulbenes bibliotēkā ar filiālēm Alūksnē un Madonā, Valmieras bibliotēkā, Jelgavas rajona padomē un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras informācijas sadarbības birojos Rīgā, Daugavpilī, Liepājā, Ventspilī, Rēzeknē un Jēkabpilī.

Seminārs notiks Tirdzniecības un rūpniecības kameras namā, Rīgā, Kr.Valdemāra ielā 35, tā sākums paredzēts plkst.12.30.