Rimševics: valdība ekonomiku nav sildījusi
Politika
2009. gada 8. maijs, 09:32

Rimševics: valdība ekonomiku nav sildījusi

Jauns.lv

Ar asu kritiku pret valdību vērsies Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimševics, kurš nebūs pārsteigts, ja budžeta deficīts sasniegs 8%.

Pēdējo trīs mēnešu laikā ir bijušas tikai sarunas par pašreizējo ekonomisko situāciju, cik tagad ir grūti un cik savādāka ir situācija Latvijas ekonomikā, līdz ar to Latvijas valdības rīcība, lai situāciju stabilizētu un veiktu nepieciešamos ekonomikas sildīšanas pasākumus esot bijusi lēna.

„Tikai ar valdības ārkārtas sēdi, kurā tiks lemts par šā gada valsts budžeta grozījumiem ledus ir nedaudz izkustējies un tas, ka Latviju bija apmeklējis Eiropas Savienības ekonomikas un monetāro lietu komisārs Hoakins Almunja bija apliecinājums tam, ka ne viss Latvijā uz priekšu virzās straujos tempos, lai saņemtu nākamo starptautisko aizdevumu,” intervijā Latvijas Radio sacīja I. Rimševičs.

Pēc viņa domām valdības mērķis panākt budžeta deficītu nepieciešamo 7% apmērā ir tikai vārdi, lai saņemtu nākamo starptautisko aizdevumu, tāpēc LB prezidents nebūs pārsteigts, ja beigās apkopojot ministriju iesniegtos aprēķinus, reālie cipari demonstrēs, ka budžeta deficīts būs 8%.

Šodien tiek sasaukta kārtējā valdības ārkārtas sēde, kurā tiks lemts par šā gada valsts budžeta grozījumiem. Tās darba kārtībā iekļauti jautājumi „Par grozījumiem likumprojektā „Par valsts budžetu 2009.gadam”, kā arī „Par fiskālās disciplīnas un uzraudzības nodrošināšanas pasākumiem”.

kasjauns.lv/Foto: LETA