Sabiedrība
2009. gada 13. maijs, 12:19

Dombrovskis sola ”mīkstu” sociālā budžeta samazinājumu

Jauns.lv

Sociālo sfēru skars salīdzinoši „mīksts” budžeta samazinājums, šādi valdības lēmumus par atsevišķu sociālo pabalstu samazināšanu šorīt intervijā Latvijas Radio vērtēja premjers Valdis Dombrovskis (JL).

Premjers uzsvēra, ka līdzekļu samazinājumi skāruši visas sfēras, bet sociālo jomu - salīdzinoši visvieglāk, tomēr nācies noteikt "māmiņu algu" griestus un 50% ierobežojumu strādājošiem vecākiem, kas stāsies spēkā no 1.jūlija. Tajā pat laikā atrastas iespējas pagarināt bezdarbnieku pabalstu izmaksas. Dombrovskis minēto uzskata par salīdzinoši „mīkstu” risinājumu.

Valdības vadītājs atzīmēja, ka arī veselības jomā izdevies līdzekļu samazinājumu samazināt par 45 miljoniem latu jeb vairāk nekā uz pusi, tāpēc sagaidām, ka tagad Veselības ministrija spēs atrast, kā šos līdzekļus ietaupīt.

Dombrovskis skaidroja, ka pretimnākšanu atsevišķām nozarēm izdevies panākt, pārskatot Eiropas Savienības fondu apgūšanas programmas un Latvijas līdzfinansējumu tajās. Kā ziņots, līdzekļi šajā jomā tika atņemti Satiksmes ministrijai.

Pēc premjera vārdiem, par budžeta līdzekļu samazinājumiem valdībā bijusi visai liela vienprātība, izņemot veselības ministru Ivaru Eglīti (TP). Dombrovskis atzina, - parādās tendence, ka, tuvojoties vēlēšanām, sāk pieaugt partiju populisms.

LETA