2009. gada 17. maijs, 21:09

Sevastova izcīna otro uzvaru Strasbūras WTA "International" sērijas turnīra kvalifikācijā

Jauns.lv

Strasbūra (Francija), 17.maijs, LETA. Latvijas vadošā tenisiste Anastasija Sevastova Strasbūras WTA "International" sērijas turnīra kvalifikācijas otrajā mačā svētdien ar rezultātu 7-5, 4-6, 6-1 pieveica Franciju pārstāvošo Jūliju Feodosovu.

WTA pasaules rangā šonedēļ Sevastova atrodas 125.pozīcijā, kas ir augstākā viņas karjerā, un kvalifikācijā izlikta ar sesto numuru, bet Feodosova WTA rangā atrodas 199.vietā.

Par otrās kārtas pārvarēšanu Sevastova nopelnījusi desmit WTA ranga punktus.

Nākamajā mačā Sevastova spēlēs pret Ukrainas tenisisti Viktoriju Kutuzovu, kura WTA rangā ieņem 116.pozīciju, bet kvalifikācijā ir izsēta ar ceturto numuru. 2005.gada beigu daļā ukrainiete pasaules reitingā ieņēma arī 76.vietu.

Lai kvalificētos pamatsacensībām, tenisistēm nepieciešams izcīnīt panākumus trijos mačos.

Jau ziņots, ka pirmās kārtas mačā Sevastova ar rezultātu 6-0, 6-1 pārliecinoši pieveica krievieti Aļinu Ceplukovu, kura WTA rangā ieņem 1069.vietu, bet dalībai Strasbūras turnīrā bija saņēmusi speciālo ielūgumu

Nākamajā nedēļā Latvijas tenisiste plāno piedalīties arī Francijas atklātā tenisa čempionāta kvalifikācijas sacensībās, kas sāksies jau trešdien. Strasbūras turnīrs ir pirmais uz Eiropas māla seguma, kurā šosezon piedalās latviete.