2009. gada 18. maijs, 09:47

Sevastova WTA rangā saglabā 125.pozīciju

Jauns.lv

Londona, 18.maijs, LETA. WTA sieviešu tenisa vienspēļu ranga tabulā pirmdien Latvijas šī brīža labākā tenisiste Anastasija Sevastova trešo nedēļu pēc kārtas saglabāja 125.vietu, kas ir labākā pozīcija viņas karjerā.

Sevastovas rēķinā šobrīd ir 532 punkti.

Šonedēļ Sevastova piedalīsies divos turnīros. Pašlaik viņa turpina dalību Strasbūras WTA "International" sērijas turnīra kvalifikācijā, kur jau ir pārvarējusi pirmās divas kārtas un izšķirošajā mačā pirmdien spēkosies ar Ukrainas tenisisti Viktoriju Kutuzovu, kura WTA rangā ieņem 115.pozīciju. Šis mačs sāksies ap plkst.13. Savukārt jau trešdien latvietei plānots uzsākt dalību sezonas otrā "Grand Slam" turnīra - Francijas atklātā tenisa čempionāta - kvalifikācijas sacensībās.

No pārējām Latvijas tenisistēm vienspēļu rangā Irina Kuzmina atguvusi divas pozīcijas un šobrīd ieņem 339.vietu, Līga Dekmeijere atguvusi četras pozīcijas un atrodas 623.vietā, savukārt Diāna Marcinkēviča zaudējusi sešas vietas un patlaban ieņem 948.pozīciju.

Ranga augšdaļā pirmo pozīciju saglabā krieviete Dināra Safina, kurai seko Serēna Viljamsa no ASV un viņas māsa Venusa Viljamsa. Uz ceturto pozīciju pakāpās krieviete Jeļena Dementjeva, par vienu pozīciju nobīdot Jeļenu Jankoviču no Serbijas. Tikmēr uz desmito vietu pakāpās Karolīna Vozņacki, kura pagājušajā nedēļā iekļuva Madrides "Premier" sērijas turnīrā, kļūstot par pirmo dānieti, kas iekļuvusi WTA ranga desmit labāko tenisistu vidū.

Savukārt dubultspēļu rangā Dekmeijere pakāpās par divām pozīcijām un tagad ieņem 67.vietu, Kuzmina saglabāja 217.vietu, Sevastova zaudēja divas vietas un ieņem 273.pozīciju, bet Diāna Marcinkēviča pakāpās par vienu pozīciju un ieņem 751.vietu, kas ir labākā viņas karjerā.