2009. gada 18. maijs, 15:29

Sevastova piedzīvo zaudējumu Strasbūras WTA "International" turnīra kvalifikācijas izšķirošajā spēlē

Jauns.lv

Strasbūra (Francija), 18.maijs, LETA. Latvijas vadošā tenisiste Anastasija Sevastova Strasbūras WTA "International" sērijas turnīra kvalifikācijas izšķirošajā, trešajā mačā pirmdien ar rezultātu 5-7, 6-1, 0-6 atzina Ukrainas tenisistes Viktorijas Kutuzovas pārākumu, neiekļūstot pamatsacensībās.

WTA pasaules rangā šonedēļ Sevastova atrodas 125.pozīcijā, kas ir augstākā viņas karjerā, un kvalifikācijā izlikta ar sesto numuru, bet Kutuzova rangā atrodas 115.vietā un kvalifikācijā izsēta ar ceturto numuru. 2005.gada beigu daļā ukrainiete pasaules reitingā ieņēma arī 76.vietu.

Par kvalifikācijas divu kārtu pārvarēšanu Sevastova nopelnīja desmit WTA ranga punktus.

Jau ziņots, ka pirmās kārtas mačā Sevastova ar rezultātu 6-0, 6-1 pārliecinoši pieveica krievieti Aļinu Ceplukovu, kura WTA rangā ieņem 1125.vietu, bet dalībai Strasbūras turnīrā bija saņēmusi speciālo ielūgumu, savukārt otrajā mačā latviete ar 7-5, 4-6, 6-1 pieveica Franciju pārstāvošo Jūliju Feodosovu, kas WTA rangā atrodas 200.vietā.

Šonedēļ Latvijas tenisiste plāno piedalīties arī Francijas atklātā tenisa čempionāta kvalifikācijas sacensībās, kas sāksies jau trešdien. Strasbūras turnīrs ir pirmais uz Eiropas māla seguma, kurā šosezon piedalās latviete.