2009. gada 18. maijs, 16:08

Ilvess: Igaunijas valdība kļuvusi lemt nespējīga

Jauns.lv

Tallina, 18.maijs, LETA. Igaunijas valdība iekšējo nesaskaņu dēļ kļuvusi lemt nespējīga, kā dēļ Igaunija zaudē laiku un uzticamību, pirmdien paziņoja Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess, komentējot krīzi koalīcijā.

Kā sacīja Ilvess, Igaunijai ir jāsper radikāli soļi, lai pārvarētu globālo ekonomisko un finanšu krīzi, bet nesaskaņas koalīcijā traucē pieņemt kādus lēmumus, vēsta Igaunijas raidkorporācija ERR.

"Valdības krīze kaitē Igaunijai. Tā kaitē valstij un valdībai, kas nespēj pieņemt lēmumus un meklēt tūlītējus un visaptverošus risinājumus," pavēstīja prezidents.

Ilvess sagaida no premjerministra Andrusa Ansipa un viņa kabineta izlēmību un atbildību, neskatoties uz to, vai vadošā koalīcija saglabāsies tās pašreizējā formā.

"Jebkurā gadījumā, lai šogad un nākamgad izvairītos no budžeta krīzes, valdībai ir nepieciešams precīzs plāns, kuru atbalstītu vairākums parlamenta deputātu," norādīja prezidents.

Kā jau ziņots, koalīcijas partiju nevienprātības par bezdarbnieku pabalstiem draud gāzt Igaunijas valdību.

Igaunijas koalīcijas labējo partiju - Reformu partijas un Tēvzemes savienības un "Res Publica" apvienības (PRU) - un kreiso sociāldemokrātu vidū jau kādu laiku valda nesaskaņas par Darba līguma likumu un jaunajām bezdarba kompensācijām, kam jāstājas spēkā 1.jūlijā.