2009. gada 18. maijs, 16:17

"Liepājas metalurgs" hokejisti pieteikušies startam Kontinentālā kausa izcīņā

Jauns.lv

Liepāja, 18.maijs, LETA. Latvijas čempionvienība hokejā "Liepājas metalurgs" oficiāli pieteikusies dalībai nākamās sezonas Kontinentālā kausa izcīņā, aģentūrai LETA apstiprināja vienības ģenerālmenedžeris Mihails Vasiļonoks.

Šodien bija pēdējā pieteikumu iesniegšanas diena, un Vasiļonoks sarunā ar aģentūru LETA apstiprināja, ka Liepājas vienība iesniegusi pieteikumu Starptautiskajai Hokeja federācijai (IIHF).

Paralēli dalībai Kontinentālā kausa izcīņā klubs "Liepājas metalurgs" startēs arī Baltkrievijas atklātajā čempionātā, kurā no Latvijas vienībām spēlēs arī "Rīga 2000".

Atšķirībā no iepriekšējās sezonas nākamās sezonas galvenās izmaiņas būs tāda, ka ārvalstu klubi turnīrā piedalīsies ar tādiem pašiem nosacījumiem kā Baltkrievijas komandas. Tie varēs spēlēt ne tikai regulārajā čempionātā, bet arī izslēgšanas spēlēs. Šo informāciju laikrakstam "Sovetskij Sport" apstiprinājis Baltkrievijas Hokeja federācijas prezidents Vladimirs Naumovs.

Kā zināms, pagājušajā sezonā Baltkrievijas atklātajā čempionātā piedalījās četras Latvijas komandas. "Liepājas metalurgs" ieņēma astoto vietu, "Rīga 2000" ierindojās 11.vietā, ASK/"Ogre" ieņēma 12.pozīciju, bet Daugavpils "Latgale" ieguva 13.vietu.

Jau ziņots, ka IIHF, kas rīko gan Kontinentālo kausa izcīņu, gan Čempionu līgas turnīru, bija paziņojusi, ka nākamsezon Čempionu līgā varētu startēt 22 valstu komandas, taču pasaules ekonomiskās krīzes apstākļos tas, visticamāk, nenotiks.

Kā vēsta IIHF, Kontinentālā kausa izcīņas turnīrā nākamsezon piedalīsies pa vienai komandai no Čehijas, Somijas, Vācijas, Krievijas, Šveices, Zviedrijas un Slovākijas spēcīgākajām līgām, ar nosacījumu, ka vienība jau nav pārstāvēta Čempionu līgā. Savukārt no pārējām Eiropas valstīm varēs piedalīties čempioni, otrās vietas ieguvēji vai jebkura cita komanda, kas saņems atļauju no nacionālās federācijas.

Dalībnieku komandas pirmajā turnīra kārtā tiks iedalītas grupās pa četrām, ņemot vērā pozīciju IIHF pasaules rangā, kā arī ģeogrāfiskos un sportiskos kritērijus. Sacensību nākamajā kārtā pēc izspēlēta apļa turnīra iekļūs katras grupas uzvarētāji.

Pirmās kārtas turnīrs tiks aizvadīts no 25. līdz 27.septembrim, otrā kārta - no 23. līdz 25.oktobrim, trešās kārtas spēles notiks no 27. līdz 29.novembrim, bet par "Final Four" turnīra laiku IIHF vēl vienosies ar tā organizētājiem.