2009. gada 18. maijs, 19:23

Šarapova izcīna pirmo uzvaru pēc vairāk nekā deviņu mēnešu pārtraukuma

Jauns.lv

Varšava, 18.maijs, LETA--AFP. Bijusī WTA pasaules tenisa ranga līdere Marija Šarapova no Krievijas pirmdien Varšavas WTA "Premier" sērijas turnīra spēlē izcīnīja pirmo panākumu pēc vairāk nekā deviņu mēnešu pārtraukuma.

Pirmās kārtas mačā Šarapova, kura pleca savainojuma dēļ augstākajā līmenī nebija spēlējusi kopš pagājušā gada augusta, ar rezultātu 6-1, 6-7 (6:8), 6-3 pieveica Itālijas sportisti Tatjanu Garbinu.

Varšavas turnīra otrajā kārtā Šarapovas pretiniece būs slovākietes Ļenkas Tvaroskovas un baltkrievietes Darjas Kucovas mača uzvarētāja.

22 gadus vecā Šarapova ar traumu cīnās jau kopš pagājušā gada jūlija. Šī iemesla dēļ viņai nācās izlaist 2008.gada Pekinas olimpiskās spēles, kā arī pēdējos divus "Grand Slam" turnīrus - ASV un Austrālijas atklātos čempionātus.

Šonedēļ Šarapova WTA pasaules rangā izkrita no pirmā simtnieka. Nedēļas laikā viņa zaudēja 61 pozīciju un patlaban ieņem tikai 126.vietu. Interesanti, ka 125.vietā atrodas Latvijas labākā tenisiste Anastasija Sevastova.

Pēc septiņu mēnešu ilgas pauzes martā Šarapova piedalījās Indianvelsas WTA "Premier" sērijas turnīrā, tomēr piedzīvoja zaudējumu jau dubultspēļu sacensību pirmajā kārtā. Pēc tam viņa atsauca dalību no Maiami WTA "Premier" turnīra, kas notika divas nedēļas vēlāk.

Pašlaik Šarapova ir iekļauta speciālā WTA traumēto spēlētāju sarakstā, un tāpēc viņai ir iespēja astoņos turnīros dabūt speciālos ielūgumus ("wild card"). Tāpat šo ielūgumu viņa var izmantot arī vienā "Grand Slam" turnīrā.