2009. gada 19. maijs, 01:16

Daugavpils teātris svin skatuves atklāšanas svētkus

Jauns.lv

Daugavpils, 19.maijs, LETA. Daugavpils teātrī šodien plkst.18.30 notiks jaunās skatuves atklāšanas svētki "Un veras priekškars ...'', aģentūru LETA informēja teātra direktore Inese Laizāne.

Kā jau tādās reizēs ierasts, tiks teikti pateicības vārdi un pasniegti ziedi celtniekiem, citām ar teātra atjaunošanu saistītām personām. Pēc tam paredzēti pārsteigumi un teātra retrospekcijas muzikālais šovs, kurā Daugavpils teātra aktieru izpildījumā izskanēs dziesmas no izrādēm.

"Mēs visi beidzot esam sagaidījuši šo skaisto dienu, kad varēsim stāvēt uz izremontētās skatuves dēļiem, bet jūs, mīļie skatītāji, sēdēsiet atjaunotajā skatītāju zālē, tieši tādā, kāda tā bija Vienības nama atklāšanas laikā tālajā 1938.gadā," saka Laizāne.

Daugavpils teātra renovācija sākās 2007.gada oktobrī. Darbu laikā nomainīta skatuve, izremontēta skatītāju zāle, teātra foajē un balkoni, iegādāti jauni krēsli un lustras, nomainītas inženierkomunikācijas, kā arī izpildīta virkne citu darbu.

Teātra remontdarbu ģenerāluzņēmējs ir SIA "Gādība", remontdarbu izmaksas - vairāk nekā pusmiljons latu. 60 000 latu skatuves maiņai piešķīrusi Kultūras ministrija, pārējie darbi veikti valsts un pašvaldības finansēto Vienības nama remonta gaitā.