2009. gada 19. maijs, 17:18

Pilnvaro LIAA vadītāju parakstīt līgumu par Latvijas dalību "World Expo 2010" Ķīnā

Jauns.lv

Rīga, 19.maijs, LETA. Ministru kabinets šodien pilnvaroja Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) vadītāju Andri Ozolu parakstīt līgumu par Latvijas dalību starptautiskajā izstādē "World Expo 2010" Šanhajā, Ķīnā.

Valdība uzdeva Ekonomikas ministrijai precizēt Latvijas dalības izstādē tāmi, kā arī izteica aicinājumu Rīgas brīvostai sniegt nepieciešamo finansiālo atbalstu Latvijas dalībai izstādē.

Gan VAS "Latvijas Dzelzceļš", gan Ventspils brīvosta paudušas gatavību sniegt nepieciešamo finansējumu Latvijas dalībai izstādē, gan norādot uz problēmām grāmatvedībā, kas var rasties, gan uz pārspīlēto tāmi. Atteikumu piešķirt finansējumu paudusi vienīgi Rīgas brīvosta.

Ārlietu ministrs Māris Riekstiņš (TP) valdības sēdes dalībniekus brīdināja: ja Latvija šajā pasākumā nepiedalīsies, tas var būtiski un uz ilgu laiku aizkavēt Latvijas sadarbību ar Ķīnu.

LETA jau ziņoja, ka, neskatoties uz iepriekš panākto konceptuālo vienošanos, Rīgas brīvostas valde nolēmusi atteikt Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) lūgumam piešķirt finansējumu Latvijas dalībai "World Expo 2010".