2009. gada 19. maijs, 19:55

papildināta - Dekmeijere/Senoglu piedzīvo zaudējumu Varšavas "Premier" turnīra pirmajā mačā

Jauns.lv

(Pievienota 3.rindkopa.)

Varšava, 19.maijs, LETA. Latvijas tenisiste Līga Dekmeijere pārī ar turcieti Ipeku Senoglu otrdien piedzīvoja zaudējumu Varšavas WTA "Premier" sērijas turnīra pirmās kārtas spēlē.

Latvijas un Turcijas duets ar rezultātu 5-7, 4-6 piekāpās Julijai Gergesai no Vācijas un rumānietei Joanai Ralukai Olaru.

Spēles sākumā Dekmeijere un Senoglu izvirzījās vadībā ar rezultātu 2-0, tomēr, zaudējot nākamos trīs geimus, brīdi vēlāk vadību pārņēma pretinieces. Seta izskaņā Latvijas un Turcijas duets vēl spēja panākt 5-4, tomēr tad atkal zaudēja trīs geimus pēc kārtas un piedzīvoja zaudējumu arī visā setā. Otrajā setā Dekmeijere un Senoglu pat izvirzījās vadībā ar rezultātu 4-1, tomēr pēc tam zaudēja nākamos piecus geimus, kas nozīmēja zaudējumu arī visā mačā un izstāšanos no turnīra.

WTA dubultspēļu rangā šonedēļ Dekmeijere atrodas 67.vietā, Senoglu ieņem 73.vietu, Gergesa atrodas 114.pozīcijā, bet Olaru atrodas 109.pozīcijā.

Līdz ar to turnīrs Dekmeijerei beidzies ar viena WTA dubultspēļu reitinga punkta nopelnīšanu.

Nākamajā nedēļā Dekmeijere plānojusi piedalīties Francijas atklātā tenisa čempionāta dubultspēļu turnīrā, kur startēs kopā ar Aleksandru Vozņaku no Kanādas.