2009. gada 19. maijs, 20:15

Francijas tiesa trešdien paziņos lēmumu "Ferrari" iesniegtās prasības lietā

Jauns.lv

Parīze, 19.maijs, LETA--REUTERS. Francijas tiesa lēmumu par nopelniem bagātākās Pirmās formulas (F-1) komandas "Ferrari" iesniegto prasību pret Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) plānotajām noteikumu izmaiņām paziņos trešdien.

Pēc otrdien notikušās vienu stundu ilgās lietas izskatīšanas lēmums tiks paziņots plkst.15 pēc Latvijas laika.

Jau ziņots, ka "Ferrari" vēlas apturēt lēmumu par to, ka komandu budžeta griesti no nākamās sezonas varētu būt 40 miljoni sterliņu mārciņu (32 miljoni latu).

"Ferrari" kopā ar "Toyota", "Red Bull", "Toro Rosso" un "Renault" vienībām jau paziņojusi, ka noteikumu pieņemšanas gadījumā pametīs F-1 čempionātu.

Pieteikšanās termiņš 2010.gada pasaules čempionātam ir 29.maijs, kas nozīmē, ka FIA un Pirmās formulas komandu asociācijai (FOTA) iespējami ātrāk jāpanāk kompromiss šajā jautājumā, kā arī citos strīdīgajos tematos. Tam piekrīt arī F-1 vadītājs Bērnijs Eklstons, piebilstot, ka itāliešu autoražotāja "Ferrari" imidžam Pirmā formula ir tikpat nepieciešama kā Pirmajai formulai "Ferrari" komanda, tādēļ visām iesaistītajām pusēm jābūt ieinteresētām panākt kompromisu.