2009. gada 20. maijs, 01:20

Liepājas muzejā notiek koncerts "Spēles ar flautām"

Jauns.lv

Liepāja, 20.maijs, LETA. Šodien plkst.19 Liepājas muzejā, Kūrmājas prospektā, notiks flautu kvarteta "4tune" koncerts "Spēles ar flautām", aģentūru LETA informēja Liepājas muzeja Mārketinga daļas vadītāja Kristīne Circene.

Programmā latviešu komponistu jaunākie skaņdarbi flautu kvartetam.

Kvarteta "4tune" darbības galvenais mērķis ir popularizēt un atskaņot oriģinālmūziku un, jo īpaši, latviešu komponistu radītos darbus, kā arī parādīt flautu kvarteta skanējuma plašās iespējas un izteiksmes bagātību, ko palīdz sasniegt pikolo, alta un basa flautas tembri. Flautu kvarteta "4tune" sastāvā spēlē Latvijā pazīstamas un atzinību guvušas flautistes Daina Treimane, Lolita Oša, Anna Petraškeviča un Dace Bičkovska.

Pateicoties ciešajai sadarbībai ar daudziem latviešu komponistiem, kvarteta nošu bibliotēka ir papildināta ar jauniem un ļoti interesantiem skaņdarbiem, kas tika atskaņoti gan Latvijā, gan Igaunijā.

Pateicoties Valsts kultūrkapitāla fonda un Mūzikas centra atbalstam, arī liepājniekiem būs iespēja noklausīties darbus, kas Liepājā skanēs pirmo reizi. Koncertā varēs dzirdēt pazīstamās un atzinību ieguvušās komponistes Selgas Mences skaņdarbu "Balss un atbalss", kas ir jau otrais komponistes veltījums flautu kvartetam. Blakus profesores skaņdarbam skanēs arī divi viņas audzēkņu Anitras Tumševicas un Lauras Gustovskas skaņdarbi.

Kā neliela oāze šajā koncertā būs Valda Muktupāvela barokālais skaņdarbs "Mīļdziesmiņa", kas ir rakstīta stīgu kvartetam. Pēc kādas sadarbības ar flautu kvartetu "4tune" komponists, sajūsmināts par kvarteta skanējumu, kur ietvertas pikolo, lielā, alta un basa flautas, pats vēlējās pārrakstīt šo skaņdarbu flautu kvartetam.

Koncertā varēsim dzirdēt arī Jura Ābola skaņdarbu "Dienvidaustrumu pulkstenis", kas ir jau pārdzīvojis laika pārbaudi, jo sarakstīts 1994.gadā un ir viens no pirmajiem latviešu komponistu skaņdarbiem flautu kvartetam.

Tēmas