2009. gada 20. maijs, 01:57

Latvijas Lielo pilsētu asociācijas pārstāvji ar Dombrovski pārrunās ES fondu finansējuma izlietošanu un 2009.gada budžeta grozījumus

Jauns.lv

Rīga, 20.maijs, LETA. Latvijas Lielo pilsētu asociācijas (LLPA) pārstāvji šodien tiksies ar Ministru prezidentu Valdi Dombrovski (JL), lai pārrunātu Eiropas Savienības (ES) fondu finansējuma izlietošanu un 2009. gada budžeta grozījumus.

Tikšanās laikā LLPA pārstāvji ar Ministru prezidentu apspriedīs tādus jautājumus kā kādas ir ES fondu ieviešanas iespējas situācijā, kad valsts budžeta līdzekļi ES fondu projektu realizēšanai strauji samazinās, kādas ir Latvijas pašvaldību iespējas un atbildība būtiski samazinātā finansējuma apstākļos un kā 2009.gada budžeta grozījumi ietekmēs pašvaldībām pieejamos finanšu resursus 2009. un 2010.gadā.

"Ļoti būtisks ir jautājums par ES fondu apguvi, jo Latvijas lielākās pilsētas satrauc fakts, ka valsts budžetā paredzētie līdzekļi ES fondu projektu avansēšanai un priekšfinansēšanai jau ir apsīkuši. Mēs aicinām Ministru prezidentu par prioritāru jomu ES fondu apguvē noteikt nodarbinātības veicināšanu. Tas nozīmē gan paātrināt normatīvo dokumentu izstrādi un apstiprināšanu, gan paredzēt attiecīgu valsts budžeta finansējumu aktivitātes uzsākšanai," skaidro LLPA izpilddirektors Jānis Kalviņš.

LLPA dibināta 2001.gada 23.augustā, lai veidotu ciešāku sadarbību ekonomisko, saimniecisko kontaktu un kultūras jomā starp Latvijas Republikas lielo pilsētu pašvaldībām. LLPA biedri ir deviņas lielākās Latvijas pilsētas - Daugavpils, Jelgava, Jūrmala, Liepāja, Rēzekne, Rīga, Ventspils, Valmiera un Jēkabpils.