Banānu speciālistu „Podsolnuhu” Ekvadorā aiztur ar kokaīnu
112
2009. gada 21. maijs, 17:16

Banānu speciālistu „Podsolnuhu” Ekvadorā aiztur ar kokaīnu

Jauns.lv

Ekvadorā par kokaīna kontrabandu aizturētais Latvijas pilsonis izrādījies krimālajās aprindās labi zināmais Vladimirs Mitrevičs ar iesauku „Podsolnuhs”

Nedēļas sākumā policija darīja zināmu, ka Ekvadorā uz aizdomu pamata par 22 tonnu kokaīna kontrabandu aizturēts mūsu valsts pilsonis Vladimirs. M. un līdz ar viņu trīs spāņi un viens Krievijas pavalstnieks.

Kokaīns tika atrasts uz kuģa un bija pildīts melasei domātajās kannās.

Interesantu versiju par savu atrašanos Ekvadorā vietējām tiesībsargāšanas iestādēm pavēstījis „Podsolnuhs”. Viņš šajā tālajā valstī nodarbojies tikai un vienīgi ar banānu eskporta jautājumu risināšanu.

Narkotiku kravu bija paredzēts nogādāt Spānijas pilsētā Barselonā. Kā informēja Gvajakilas policijas komandieris pulkvedis Gustavo Kabelesass, tas ir viens no lielākajiem Gvajakilā aizturētajiem narkotiku sūtījumiem, ziņo LETA.

Aizturēto kokaīna un sīrupa masu pārbauda eksperti, lai noskaidrotu, cik daudz ir tīra kokaīna. Pēc sākotnējā novērtējuma, kokaīna daudzums varētu būt ap 17 tonnām. Kabelasass skaidroja, ka narkotiku kontrabandistu kuģis aizturēts vairāku mēnešu ilgas starptautiskas operācijas rezultātā.

Ekvadoras mediji ziņo, ka kāds anonīms avots janvārī informējis policiju par valstī iebraukušiem starptautiska narkotiku grupējuma locekļiem ar mērķi nosūtīt lielu narkotiku sūtījumu no Gvajakilas uz Eiropu.

Pēc saņemtās informācijas, narkotiku apkarošanas policija sāka izsekot aizdomās turētos.

Mitrevičs un Čevčenko aizturēti 10.maijā, bet viņu ekvadoriešu sabiedrotie - 9.maijā.

Jāatzīst, ka V. Mitrevičs jau agrāk specializējies uz narkotikām. 2004. gada 22.jūlijā viņš tika aizturēts Rīgā, Pētersalas ielas un Ganību dambja krustojumā. Automašīnā, ar kuru brauca „Podsolnuhs” atradās magoņu salmi, 5,2 mililitri magoņu salmu koncentrāta un 6,3 mililitri jēlopija šķīduma.

Mitrevičs tiesas priekšā ir stājies vairākkārt: 1982.gadā tiesāts par huligānismu un atklātu zādzību, 1997.gadā - par izvarošanu, huligānismu un automašīnas zādzību, 1999.gadā - par tīšu smagu miesas bojājumu nodarīšanu, 2000.gadā - par uzņēmēja Jefima Gelmana tolaik 15 gadus vecā audžudēla nolaupīšanu. 1994.gadā viņš ticis aizturēts arī Francijā.

Pēc tiesībsargājošo institūciju sniegtās informācijas, Mitrēvičs savulaik Latvijā kontrolēja nelegālo auto biznesu Rīgā un viņa vadībā notika nolaupīto automašīnu atdošana īpašniekiem pret materiālu kompensāciju.

Savukārt 1999. gadā Organizēto un ekonomisko noziegumu izmeklēšanas prokuratūra V. Mitrevičam uzrādīja apsūdzību cilvēka par nolaupīšanas organizēšanu un ķīlnieka turēšanu.

kasjauns.lv/foto: google