Ceļš uz Daugavpili par 50 santīmiem lētāks
Sabiedrība
2009. gada 21. maijs, 23:59

Ceļš uz Daugavpili par 50 santīmiem lētāks

Jauns.lv

„Pasažieru vilciens” no 31.maija samazinās biļešu cenu paaugstināta komforta vilcienā arī maršrutā Rīga-Daugavpils-Rīga

PV sabiedrisko attiecību speciālists Egons Ālers informēja, ka turpmāk piemaksa par ātrumu un komfortu būs 50 santīmu, savukārt iepriekš tā bija viens lats.

Ālers atzina, ka pasažieri atzinīgi novērtējuši 15.aprīlī samazinātās biļešu cenas maršrutos Rīga-Ventspils-Rīga, Rīga-Liepāja-Rīga un Rīga-Rēzekne-Rīga. Viņš norādīja, ka lēmums par piemaksas samazināšanu maršrutā Rīga-Daugavpils-Rīga pieņemts, atbalstot Latgales reģiona iedzīvotāju ierosinājumus.

Šogad četros mēnešos PV pārvadāja 7,32 miljonus pasažieru, kas ir par 7,4% mazāk nekā pagājušā gada attiecīgajā periodā.

„Pasažieru vilciena" galvenais darbības virziens ir iekšzemes dzelzceļa pasažieru pārvadājumi. Pašlaik uzņēmums veic pārvadājumus 12 maršrutos, no tiem četri ir elektrovilcienu un astoņi dīzeļvilcienu maršruti.

PV ir izveidots 2001.gadā, nodalot iekšzemes pasažieru pārvadājumus no valstij piederošās Latvijas dzelzceļa kompānijas „Latvijas dzelzceļš” veiktajām funkcijām. Iepriekš PV 100% bija „Latvijas dzelzceļa” meitasuzņēmums, taču pagājušā gada oktobrī PV pārveidots par valsts uzņēmumu.

BNS