2009. gada 23. maijs, 20:53

Vasiļevskim sezonas labākais rezultāts pasaulē

Jauns.lv

Šķēpmetējs Vadims Vasiļevskis sestdien Valmierā olimpisko čempionu Jāņa Lūša un Ineses Jaunzemes kausu izcīņas sacensībās šķēpu raidīja pāri 90 metru atzīmei, uzstādot šīs sezonas labāko rezultātu pasaulē, aģentūru BNS informēja Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) Sporta un zinātnes nodaļas vadītāja Marita Vilciņa.

Vasiļevskis šķēpu raidīja 90,71 metrus tālu, kas tikai par diviem centimetriem atpaliek no viņam pašam piederošā Latvijas rekorda, kas tika sasniegts 2007. gada jūlijā Tallinā.

Atēnu olimpisko spēļu vicečempions laboja Valmieras Jāņa Daliņa stadiona rekordu, kā arī krietni pārspēja šīs sezonas labāko rezultātu pasaulē, kas līdz šim piederēja norvēģim Andreasam Torkildsenam un bija 83,39 metri.

Otro vietu Valmierā izcīnīja 2008. gada olimpisko spēļu Pekinā vicečempions Ainārs Kovals, kurš šķēpu meta 79,29 metrus tālu, bet trešais ar 66,79 metrus tālu metienu palika Neriuss Luskausks no Lietuvas.

Sieviešu konkurencē uzvaru svinēja Indra Jakubaitītei no Lietuvas, kurai uzvarai pietika ar 55,80 metrus tālu metienu. Otrā palika Madara Palameika, kura šķēpu raidīja 54,60 metrus tālu, bet trešo vietu ar jaunu personisko rekordu 49,39 metri izcīnīja Iluta Veidemane.

Jāņa Lūša un Ineses Jaunzemes kausu izcīņa šķēpmešanā ir tradicionālas sacensības, kurās piedalās gan bērni un jaunieši, gan profesionāli šķēpraiži. Šogad kausu izcīņa norisinājās īpašā atmosfērā, jo trīskārtējais olimpisko spēļu medaļnieks Lūsis 19. maijā svinēja savu 70. dzimšanas dienu.

BNS