Sabiedrība
2009. gada 27. maijs, 22:35

Nākamā gada budžetā izdevumi jāsamazina par 700 miljoniem latu

Jauns.lv

Šādu informāciju trešdien Latvijas Televīzijas raidījumā „Kas notiek Latvijā?” pavēstīja finanšu ministrs Einars Repše.

Viņš atzina, ka šā gada budžeta grozījumu pieņemšana ir tikai izdevumu samazināšanas sākšana un ļoti skarba izdevumu cirpšana ir gaidāmi nākamgad.

„Mēs šobrīd neesam paveikuši tā darba lielāko daļu, tas kritiskākais ir, vai mēs spēsim turpināt nekavējoties izstrādāt nākamā gada budžetu ar vēl daudz radikālāku izdevumu samazinājumu. Šeit es negribētu atkāpties no paša minimālākā uzstādījuma - 700 miljoniem latu," teica Repše.

Finanšu ministrs uzsvēra, ka gan ceturtdienas, gan turpmākās valdības sarunas ar starptautiskajiem aizdevējiem būs atkarīgas no tā, vai aizdevēji noticēs, ka Latvija ir gatava un spējīga šādiem turpmākajiem darbiem.

Repše arī atzina, ka atsevišķi valdības ministri ir devuši pozitīvus signālus par turpmāku izdevumu samazināšanu, taču ir ministri, kas tam nav īsti gatavi.

Valdība jau vairākus mēnešus gatavo budžeta grozījumus, jo pasliktinājušās ekonomiskās attīstības prognozes. Valdība vienojusies par budžeta deficītu 7% apmērā no IKP, Latvijas tautsaimniecībai samazinoties par 12%. Pēdējās prognozes gan liecina, ka IKP kritums šogad būs straujāks.

Valdība Saeimā budžeta grozījumus plāno iesniegt 1.jūnijā.

BNS