2009. gada 28. maijs, 10:50

LNT mājaslapā atrodamā Mārtiņa Sirmā recepte:

Jauns.lv

KŪPINĀTA LAŠA BIEZEŅZUPA

Kūpināts lasis – 200 g

Lauru lapas – 2 gab.

Savvaļas ķiploku lapas – buntīte

Kartupeļi – 3 gab.

Sviests – mazs pikucis

Piens – ½ glāze

Liec laša gabalus kastrolī, piemet lauru lapas, uzgriez ķiplokus, visu pārlej ar ūdeni, vāri, līdz izveidojas buljons.

Uzvāri kartupeļu biezputru, ko izmantosi kā biezinātājvielu zupai.

KARTUPEĻU BIEZENIS: Novāri kartupeļus, sastampā viendabīgā masā, pamazām stampājot pievieno pienu, sviestu, visu kārtīgi samaisi.

Kad zivju zupas buljons gatavs, maisi tajā iekšā kartupeļu biezeni. GARŠĪGS !

Tēmas