„Barclays” Lietuvā investēs 170 miljonus litu
Sabiedrība
2009. gada 15. jūnijs, 22:11

„Barclays” Lietuvā investēs 170 miljonus litu

Jauns.lv

Lietuvas Ekonomikas ministrija pirmdien parakstījusi nodomu protokolu ar Lielbritānijas banku grupu "Barclays".

Parakstītā vienošanās paredz, ka "Barclays" Viļņā līdz septembrim izveidos informācijas tehnoloģiju centru, kas apkalpos banku un tās meitaskompānijas un filiāles Lielbritānijā un Austrumeiropā.

Pēc līguma parakstīšanas Lietuvas ekonomikas ministrs Daiņus Kreivis preses konferencē pavēstīja, ka līgumu starp Lietuvas valdību un "Barclays" plānots parakstīt jau tuvākajā laikā.

Tomēr līdz līguma parakstīšanai visa informācija par centra darbību ir komercnoslēpums.

Saskaņā ar sākotnējiem aprēķiniem Lielbritānijas banka centra izveidē investēs aptuveni 170 miljonus litu (34 miljonus latu).

Kreivis pirmdien norādīja, ka centrā strādās aptuveni 250 cilvēku un jauno darbinieku atlase jau ir sākusies.

Iepriekš tika vēstīts, ka sākotnēji centrā strādās aptuveni 100 Lietuvas un ārvalstu speciālistu, bet līdz 2010.gada beigām darbinieku skaits varētu pieaugt līdz 250-300 cilvēkiem.

Lietuvas premjerministrs Andris Kubiļus pagājušajā nedēļā arī paziņoja, ka investīciju līgumā "Barclays" apņēmies centra darbiniekiem nodrošināt apmācību un augstu atalgojumu.

Lietuvas valdība centra izveidē un uzturēšanā ik gadu ieguldīs vienu līdz divus miljonus litu (200 līdz 400 tūkstošus latu), un šie līdzekļu tiks piesaistīti no Eiropas Savienības struktūrfondiem.

BNS