Sabiedrība

Naturalizācijas pārvaldes priekšniece Aldermane iesniedz atlūgumu

Jauns.lv

No LPP/LC saraksta Rīgas domē ievēlētā Naturalizācijas pārvaldes (NP) vadītāja Eiženija Aldermane šodien Tieslietu ministrijā (TM) iesniegusi atlūgumu, lūdzot atbrīvot sevi no pārvaldes priekšnieces amata ar 17.jūliju, aģentūrai LETA apstiprināja TM Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Jana Saulīte.

Naturalizācijas pārvaldes priekšniece Aldermane ie...

Aldermane savu aiziešanu no NP nesaista ar ievēlēšanu Rīgas domē. "Es vispār biju nolēmusi iet projām. Tā ir sakritība laikā, jo iestādes vadībā bija tādi apstākļi, ka man bija jāstrādā līdz šim laikam, bet es faktiski jau pagājušajā rudenī to biju nolēmusi," aģentūrai LETA stāstīja Aldermane. Viņa skaidroja, ka bijušas dažādas problēmas un blakusapstākļi, kas šajā atbildīgajā laikā lieguši viņai pieņemt lēmumu ātrāk atstāt darbu NP.

Kā atzina Aldermane, budžeta grozījumi nopietni skāruši arī viņas vadīto iestādi. Salīdzinājumā ar 2008.gada decembri NP jau patlaban esot piemērots 47% samazinājums precēm un pakalpojumiem, bet no 1.jūlija paredzēts 32% samazinājums atalgojumiem. "Vēl tagad var būt izmaiņas. Kāds reāli būs tas budžeta samazinājums, ir drusciņ priekšlaicīgi runāt, bet viņš ir pamatīgs," sacīja atlūgumu iesniegusī NP priekšniece.

Pagaidām Aldermanei grūti prognozēt, vai darbu pašvaldībā viņa varēs apvienot arī ar citām nodarbēm. "Man ir ļoti nopietni jāiepazīstas ar darbu Rīgas domē, ar visiem tiesību aktiem, un tad jau dzīve rādīs," aģentūrai LETA sacīja Aldermane, uzsverot, ka vienmēr ir pieradusi savu darbu darīt ļoti kārtīgi un atbildīgi.

Kā pastāstīja TM pārstāve Saulīte, tagad ministrija, pamatojoties uz Aldermanes iesniegto atlūgumu, gatavos rīkojuma projektu valdībai, kurai būs jālemj par NP priekšnieces atbrīvošanu no amata pēc pašas lūguma.

LETA