Pārdoti laikraksti "Diena" un "Dienas bizness"
Sabiedrība
2009. gada 3. jūlijs, 17:34

Pārdoti laikraksti "Diena" un "Dienas bizness"

Jauns.lv

No Latvijas tirgus aiziet zviedru mediju grupa „Bonnier”, kurai piederēja laikraksti „Diena” un „Dienas bizness”.

"Nedela S.A.", kuru vada bijušais laikraksta "Diena" direktors un kompānijas "Catella Corporate Finance" partneris Aleksandrs Tralmaks, pārņemusi no Zviedrijas preses izdevēja "Bonnier Business Press" Latvijas mēdiju grupu "Diena" un Latvijas biznesa laikrakstu "Dienas Bizness".

To apliecināja izdevniecības "Dienas bizness" izpilddirektors Gastons Neimanis.

Viņš sacīja, ka pēc akcionāru nomaiņas izdevniecībā izmaiņas nav gaidāmas - tā turpinās izdot tos pašus izdevumus, kurus izdeva līdz šim. Pēc Neimaņa rīcībā esošās informācijas, arī viņš amatu saglabās.

"Akcionāru maiņa mums bija pārsteigums," atzina Neimanis un pastāstīja, ka attiecīgs līgums parakstīts piektdien.

Pēc Neimaņa sacītā, oficiāls paziņojums par šo darījumu no "Bonnier Buisness Press" sagaidāms piektdienas vakarpusē.

Laikraksta „Diena” portālā teikts, ka laikrakstu „Diena” un „Dienas bizness” pirkumu no Bonnier finansējusi grupa igauņu investoru ar investīciju baņķieri Kalli Norbergu priekšgalā. Lai gan darījuma summa netiek publiskota, igauņu investīcija Latvijā varētu sasniegt teju miljardu igauņu kronu (44,9 miljoni latu), kas būtu līdz šim lielākā igauņu investīcija Latvijā. Bonnier pavēstījuši, ka pircējs ir mediju firma Nedela S.A, kas pilnībā pieder A.Tralmakam.

"Dienas" pārstāvji no komentāriem pašlaik atturas. Taču laikraksta mājas lapā publicētājā informācijā teikts, ka pārdot savas akcijas un pamest uzņēmumu nolēmis arī līdzšinējais "Dienas" prezidents Arvils Ašeradens.

Savukārt "Bonnier Business Press" ir informējusi, ka darījuma iniciatore bija "Nedela S.A.". "Kompānija "Nedela S.A." izteica mums piedāvājumu kas bija gan izdevīgs, gan mums pieņemams. Šis darījums ļaus tālāk nostiprināt "Bonnier Business Press" pozīcijas mūsu prioritārajos tirgos kā Skandināvija, Krievija, Igaunija, Lietuva, Polija, Bulgārija un Slovēnija," DB publiskotajā informācijā uzsvēr "Bonnier Business Press" valdes priekšsēdētājs Kastens Almkvists.

BNS