Sabiedrība
2009. gada 29. jūlijs, 07:33

"airBaltic" taksometru biznesu, iespējams, sāks augustā

Jauns.lv

Latvijas aviokompānija "airBaltic" taksometru biznesu, iespējams, sāks augustā, trešdien vēstī "Dienas Bizness" (DB).

Avīze raksta - iespējams, taksometru biznesā "airBaltic" varētu ienākt sadarbībā ar uzņēmējam Jānim Naglim piederošo "Baltic Taxi".

DB rīcībā esošā neoficiālā informācija, kurai gūt apstiprinājumu nav izdevies, liecina, ka kopējās investīcijas automašīnās, iekārtās un kompānijas izveidē varētu būt 1,5-2 miljoni latu.

Avīze arī vēstī, ka izdevies nofotografēt aptuveni 20 "airBaltic" korporatīvajās krāsās krāsotas "Toyota Yaris" markas automašīnas automašīnu dīlera "Wess Motors" teritorijā. Esot pasūtītas 50 automašīnas, ko apstiprina fakts, ka arī "Wess Motors" teritorijā atrodamās mašīnas ir numurētas, bet lielākais numurs ir 50. "Wess Motors" pārstāvji DB vien norādījuši, ka auto pasūtītājs nav "airBaltic", bet gan cita juridiska persona.

Avīze raksta, ka visas automašīnas rotā "Baltic Taxi" uzraksts. "Baltic Taxi" savukārt ir Jānim Naglim šobrīd 100% piederoša kompānija, kas dibināta 2003.gadā, bet pirms dažiem gadiem, strādājot ar citu nosaukumu, pārtrauca savu aktīvo darbību. "airBaltic" jau ir izveidota sadarbība pasažieru pārvadājumu jomā, jo Naglim piederošais "Islande Hotel" sadarbībā ar aviokompāniju nodrošina "Airport Express" darbību, kas kursē no lidostas uz Rīgas centru.

Ar Nagli DB sazināties nav izdevies, savukārt "airBaltic" pārstāvji norādījuši, ka pagaidām komentēt nevar, sīkāka informācija sekošot, kad sāks taksometru biznesu.

No vairākiem nesaistītiem avotiem DB izdevies noskaidrot, ka "airBaltic" taksometri savu darbību varētu uzsākt pašā augusta sākumā. Turklāt "Baltic Taxi" strādāšot ne vien lidostā, bet arī Rīgas teritorijā.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka "airBaltic" izlēmusi veidot savu taksometru servisu, jo pēc vairākkārtējiem mēģinājumiem pievērst amatpersonu uzmanību samilzušajām problēmām neredz uzlabojumus taksometru biznesā Rīgā.

"airbaltic" Rīgā pašlaik sadarbībā ar "Islande Hotel" nodrošina ekspresautobusu "Airport Express", kā arī iespēju īrēt automašīnas.

"airBaltic" veic tiešos lidojumus no divām Baltijas valstu galvaspilsētām - Rīgas un Viļņas. "airBaltic" dibināta 1995.gadā, tās lielākie akcionāri ir Latvijas valsts ar 52,6% akciju un "Baltijas aviācijas sistēmas" ar 47,2% akciju, kas tās šā gada sākumā iegādājās no SAS. "Baltijas aviācijas sistēmu" vienīgais īpašnieks ir "airBaltic" prezidents un izpilddirektors Bertolts Fliks.

BNS