Saramotins uzvar, leģendārais Rasmusens paliek otrais
Sabiedrība
2009. gada 29. jūlijs, 11:00

Saramotins uzvar, leģendārais Rasmusens paliek otrais

Jauns.lv

Latvijas riteņbraucējs Aleksejs Saramotins otrdien izcīnīja uzvaru „Designa Grand Prix” velobraucienā.

Aleksejs Saramotins, kurš pārstāv „Team Designa Kokke” vienību, apsteidza arī  slaveno dāņu riteņbraucēju Mihaelu Rasmusenu, kuram šīs bija pirmās nopietnās sacīkstes pēc divu gadu diskvalifikācijas izciešanas. 

Piecdesmit septiņus kilometrus garo distanci Saramotins veica stundā, 19 minūtēs un astoņās sekundēs, otrās vietas ieguvēju Rasmusenu apsteidzot par vienu minūti un vienu sekundi. Pavisam velobraucienā piedalījās 20 sportisti.

2007. gada „Tour de France” velobraucienā Rasmusens atradās pārliecinošā līderpozīcijā, tomēr tika izslēgts no sacensībām pēc tam, kad atklājās, ka mēnesi agrāk viņš melojis par savu atrašanās vietu treniņu laikā.

Kaut gan pats sportists apgalvoja, ka aizliegtās vielas nekad nav lietojis un to klātbūtne viņa organismā nav tikusi konstatēta, tomēr Monako Riteņbraukšanas federācija (FMC) piesprieda Rasmusenam divu gadu diskvalifikāciju, kura beidzās šī gada 25.jūlijā. Savukārt Dānijas Riteņbraukšanas savienība izslēdza Rasmusenu arī no Dānijas izlases, tādējādi liedzot viņam piedalīties pasaules čempionātos un olimpiskajās spēlēs.

LETA/Foto: AFP